Què estàs buscant?

dimecres, 19 de juny del 2013

Petits clàssics: F-1 Race

El petit clàssic d'avui, ben petit, el recordo perquè em va cridar l'atenció en la seva versió de la Gameboy, després explicaré per quina raó, però investigant-ne la història i fent honor a la veritat s'ha de dir que el seu origen el trobem a la NES, o més ben dit la Famicom, perquè aquesta primera versió va sortir només al Japó.


Es tracta de l'F-1 Race, un títol de Fórmula 1 que va aparèixer per a les consoles de sobretaula de 8 bits de Nintendo només al mercat japonès, però com veurem ara al vídeo els cotxes potser sí, que són d'aquesta modalitat del món de les curses, però els circuits són a l'aire lliure i ben típics dels videojocs de velocitat de sempre.


El que se'ns demana és simplement anar arribant a la meta a temps, i ni tan sols se'ns diu la posició que ocupem a la classificació. Qualsevol petit error ens eliminarà, perquè s'han de fer curses perfectes per tal d'assolir la meta a temps.


Doncs bé, l'any 1990 aquest joc va sortir per a la Gameboy i va arribar a tot el món, i encara que aparentment no estigui al nivell del de la NES el cas és que va obtenir una acollida força millor per part de la crítica. A més, si arribem a la meta en una de les tres primeres posicions apareixerà una escena de podi en què trobarem algun personatge clàssic de Nintendo, al cap i a la fi és un títol first party de la pròpia companyia. Parlem concretament d'en Mario, en Luigi, la Princesa Peach, en Toad, en Bowser, en Link, la Samus Aran dels Metroid i en Donkey Kong

El que em cridava l'atenció de l'F-1 Race de la Gameboy, de petit, quan el veia als catàlegs de la Hobby Consolas, era que es tractava d'un dels poquíssims jocs (juntament amb, per exemple, el Super R.C. Pro-Am, per tal d'esmentar-ne un del mateix gènere) que permetien el multijugador de 4 jugadors, amb un adaptador especial. 


Ho veiem en aquest anunci, on també es pot veure l'adaptador, que de fet venia a la caixa del joc, més gruixuda i alta del que era habitual al catàleg de la portàtil de Nintendo. Però la cosa no s'acabava aquí, sinó que si retrocedim al 1987 i ens tornem a quedar al Japó veurem el Famicom Grand Prix: F-1 Race, una seqüela llançada per al Famicom Disk System i amb en Mario a la portada.


En aquest cas els circuits sí que són de Fórmula 1, però la càmera canvia dràsticament i la jugabilitat també, ja que hem de tenir en compte la perspectiva a l'hora de conduir i s'introdueixen variables que afecten la conducció, com el desgast, la benzina i els pit stops que haurem de fer per tal de tenir el cotxe en les millors condicions, però que ens faran perdre temps.


El 1988, ara amb en Mario i en Luigi a la portada i per al mateix sistema apareixia el Famicom Grand Prix II: 3D Hot Rally, que recuperava la càmera darrere del cotxe però aquest cop retratava, amb poca fidelitat, el món dels ral·lis. La imatge es veu distorsionada, però ja ho diu el títol: és un videojoc en 3D, concretament estereoscòpiques, i per tal de veure'l bé s'han d'emprar les ulleres especials anomenades Famicom 3D System. Tot i així també hi havia l'opció de jugar-hi en 2D.

Com a curiositat, un dels cotxes disponibles es va recuperar al Mario Kart Wii com a vehicle desbloquejable, un petit homenatge a aquest joc poc conegut a Occident.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...