Què estàs buscant?

dissabte, 8 de juny del 2013

Videojocs animats: Final Fantasy

És pràcticament impossible que algú sàpiga què és un videojoc i no hagi com a mínim sentit el nom de la saga Final Fantasy, sense la qual el gènere dels role playing games o RPG no s'entendria, i que és tan important com Dragon Quest, encara que a Occident aquesta última saga no tingui tanta popularitat com FF.

Naturalment, una franquícia tan popular com aquesta havia de tenir productes més enllà de les fronteres del sector que la va vaure néixer, els videojocs, i com ja us deveu haver imaginat avui veurem els dibuixos animats de Final Fantasy.


Com també passa amb Dragon Quest, cada entrega de Final Fantasy (les numerades, perquè també hi ha spin-offs) té uns protagonistes i uns escenaris diferents, i el primer producte animat que es va fer basant-se en els FF va ser Final Fantasy: Legend of the Crystals, situat al mateix univers que el Final Fantasy V però 200 anys més tard.


En realitat es deia Final Fantasy i prou, i era una OVA (episodis llançats directament en format domèstic) de 4 parts publicada al Japó el 1994, produïda pel famós estudi Madhouse i dirigida pel prestigiós Rintarô. Als Estats Units va arribar el 1997 en versió doblada, i pel que fa a la rebuda que va tenir s'ha de dir que la crítica no es va posar d'acord, si bé en general no va agradar massa.


El 2001 arribava Final Fantasy: Unlimited, una sèrie de 25 episodis amb animació en 2D i 3D que es basava en la franquícia sencera però que n'era, de fet, un spin-off amb personatges originals. En arribar als Estats Units va agradar més que Legend of the Crystals, però resulta que la història quedava inacabada i continuava només al Japó en novel·les, CD Drama, un ràdiodrama i un llibre que contenia un manga.


El 2005 sortia Final Fantasy VII: Advent Children, una pel·lícula d'animació generada per ordinador que va arribar a Europa i que és molt més coneguda i popular, al cap i a la fi se situa dos anys després dels fets del Final Fantasy VII, segurament l'entrega més famosa i estimada de la saga.


Situat cronològicament dos anys abans del joc, però llançat també el 2005, encara que no va arribar a Europa, tenim Last Order: Final Fantasy VII, un episodi llançat directament al mercat domèstic, per tant una OVA. Als Estats Units es va poder veure subtitulat en una edició limitada de la pel·lícula Advent Children, però no s'ha llançat mai en DVD de manera individual.

Per a acabar-ho de complicar, va sortir una sèrie de relats curts anomenats On the way to a smile on s'explicaven històries situades entre el videojoc i Advent Children, però només una es va traduir a l'anglès i va formar part de l'esmentada edició limitada de la pel·lícula. La resta es podia comprar, en japonès, al pack Advent Children Complete el 2009 i també compilades sense haver d'adquirir la nova edició del film, ideal per a qui ja tingués la primera. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...