Què estàs buscant?

dijous, 4 de juliol del 2013

Còmics i videojocs: Shadowman

L'altre dia em van preguntar, suposo que perquè en algun moment he donat la imatge errònia d'expert en còmics, per Shadowman, un personatge que protagonitzava el còmic del mateix nom, per a l'editorial Valiant Comics, als anys 90.

Els poders d'en Jack Boniface, adquirits després de ser drogat, li donen força i velocitat, però els seus orígens són els d'un humà normal que només destaca per la seva habilitat amb el saxo.


No ho sabia pas, de fet ni tan sols em sonava, però ja que m'havien fet aquesta pregunta vaig voler investigar qui era aquest paio i vaig descobrir que havia nascut al número 1 de Shadowman el 1992 gràcies als guionistes Steve Englehart i Jim Shooter, el dibuixant David Lapham i l'entintador Bob Layton, o si més no això és el que diu la Wikipedia. Amb els anys passarien pel còmic, en diferents tasques, talents tan coneguts com Frank Miller, Steve Ditko, Rags Morales o Walt Simonson, entre molts altres.

Aquella primera etapa, de gran èxit comercial encara que el personatge no sigui excessivament conegut, va durar fins que el 1996 Acclaim, companyia de videojocs que havia comprat Valiant, va iniciar la seva pròpia etapa, ara amb el nom de Shadow Man, pensant en una futura adaptació als videojocs, i és aquí on entra 3 Botons i START.


El 1999, i òbviament gràcies a Acclaim, arribava a diverses consoles el primer videojoc de la franquícia, Shadow Man, concretament per a Dreamcast (la del vídeo), Nintendo 64, Playstation i PC. Si ens hem de refiar de les puntuacions mitjanes que recull GameRankings, la de la Dreamcast va ser la versió més ben rebuda, amb un 76%, seguida per la de PC (roçant el 76%), la de Nintendo 64 (una mica més de 73%) i la de Playstation, l'última, amb gairebé un 54%. Excepte la darrera versió, no està gens malament.


Com que el 2002 la Dreamcast i la Nintendo 64 ja no comptaven en el sector dels videojocs, encara que havien estat les que havien tingut les millors versions del Shadow Man, la seqüela Shadow Man: 2econd Coming va sortir només per a Playstation 2, i aquest cop la versió de Sony, com hem dit l'única, va obtenir un 69% de nota mitjana. 

Curiosament sembla que Acclaim va voler fer publicitat d'aquest videojoc en tombes de cementiris, tot defensant l'opció en dir que podia ajudar econòmicament les famílies més pobres, però desconec si es va arribar a fer. 


El 2004 Acclaim va fer fallida, però ja feia temps que no publicava còmics de la franquícia. De fet només n'havia publicat 6 l'any 1999. Des de llavors només s'ha tornat a veure a partir de 2012 gràcies a Valiant, que va recuperat el personatge, en va llançar una nova sèrie (ara protagonitzada pel fill de l'original) i el va tornar a batejar com a Shadowman, sense espais. El mateix any va anunciar oficialment que se'n faria una pel·lícula d'imatge real, amb guió del prestigiós J. Michael Straczynski. 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...