Què estàs buscant?

dilluns, 1 de juliol del 2013

Videojocs animats: Pole Position

En comptes de preguntar si recordeu un videojoc el que faré és preguntar si recordeu uns dibuixos animats, que fins avui no sabia que es basaven en un títol de Namco de 1982, però sí que sabia que els havien fet als anys 90 en algun canal de Televisió de Catalunya i que la melodia de la tornada del seu opening encara està enganxada al meu cervell.


El nom de Pole Position només em fa pensar en el món de la velocitat esportiva, però d'aquella sèrie només recordo el que deia, la música. La protagonitzaven dos germans, un noi i una noia, que lluitaven contra el mal des de les seves posicions de pilots especialistes que treballaven en secret per al Govern, i ho feien amb cotxes d'alta tecnologia, equipats amb tota mena de gadgets. 


La sèrie va tenir un total de 13 episodis i es va emetre per primera vegada a la nord-americana CBS el 1984. Era, doncs, una producció dels Estats Units (i pel seu estil no n'hi ha cap mena de dubte), però el seu origen el trobem dos anys abans, en un popular videojoc de Namco.


El Pole Position va sortir, com deia, el 1982, i va triomfar espectacularment a les recreatives. Argumentalment no tenia la complexitat dels dibuixos animats, que de fet no hi tenien res a veure més enllà del nom.

El que va passar és que els productors de la sèrie van veure una oportunitat d'aprofitar-se de l'èxit d'un títol que no només es considera l'arcade de cotxes més popular d'aquella època, sinó que a més va passar a la història com el primer videojoc en mostrar un circuit real (el de Fuji, al Japó) i també el primer en requerir una prova de qualificació per part del jugador abans d'accedir a disputar un Gran Premi. 

Va ser, també, un dels primers videojocs en incloure publicitat, product placement, en forma de cartells que ens trobem al circuit i que representen marques com Pepsi i Canon al Japó o 7-Eleven, Centipede o Dentyne a Nord-Amèrica, mentre que d'altres sortien a les dues versions i un altre grup va ser eliminat als EUA perquè es va considerar que l'alcohol i el tabac no eren marques adequades per a un producte adreçat al públic jove.


Curiosament el trobem a la pel·lícula D.A.R.Y.L., de 1985, protagonitzada per un nen que en realitat és un androide i que és una màquina (mai més ben dit) del Pole Position

Tot un clàssic dels anys 80 que s'ha pogut veure, en forma de port, en diversos sistemes al llarg dels anys, començant per les plataformes de l'època, és a dir els microordinadors, i arribant el 2008 versionat per a sistemes iOS, després de formar part del recopilatori Namco Museum de manera que es va poder jugar en consoles com la Xbox, la Playstation 2, la Gamecube o la Gameboy Advance.


Abans d'això, el 1983 va sortir el Pole Position II, que aparentment s'assembla molt al primer però que hi afegeix nous circuits, una millora gràfica i nous efectes de col·lisió. Va sortir per a alguns sistemes domèstics de l'època, no gaires, i es considera que el Final Lap, inici al seu torn d'una nova saga de Fórmula 1, és un Pole Position III no oficial. 

Déu n'hi do, el que dóna de si una melodia que recordem al cap de 20 anys, oi? Com a mínim m'ha servit per a descobrir un videojoc que, si mai em trobo en un recopilatori de clàssics, estic segur que provaré. 


2 comentaris:

  1. A TV3 també es deia Pole Position. Va ser una sèrie de vacances d'estiu.

    http://www.tv3.cat/p25anys/els25.jsp?seccio=programa&lletra=P&idint=16016&any=&anyFiltre=0

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...