Què estàs buscant?

diumenge, 7 de juliol del 2013

Jocs que no van sortir del Japó: Chalvo 55

Com m'acostuma a passar i he dit altres vegades en presentar noves entregues de la secció dedicada als videojocs que es van quedar al Japó, avui us parlaré d'un títol que m'ha cridat l'atenció pel seu nom mentre repassava la llista de la Wikipedia que m'ajuda en aquest sentit.


Es tracta del Chalvo 55, segons alguns Chalvo 55: Super Puzzle Action, confusió comprensible i generada per la portada del joc, que podeu veure aquí sobre. També podeu veure que era un videojoc de la Gameboy, malauradament només la japonesa, i va sortir el 1997.


És un joc de plataformes i elements de puzle on controlem un robot, el Chalvo 55 del títol, que ha d'esquivar paranys i enemics i es pot transformar en una bola, com si estigués en una entrega de la saga Metroid. En total hi ha 8 pantalles, però amb un password es pot accedir a la novena, que és secreta. 


Però l'altra cosa que m'ha fet decidir per dedicar una entrada al Chalvo 55 és que el seu protagonista té un origen diferent: resulta que l'any 1996 Nintendo tenia moltes esperances posades en un nou títol per a la fallida Virtual Boy, la consola de "realitat virtual" de la Gran N. Es deia Bound High i era com l'heu pogut veure al vídeo. Per tant, el Chalvo 55 és la seqüela d'un títol cancel·lat.

El fracàs comercial de la consola va fer que la companyia decidís, quan el joc estava pràcticament complet i fins i tot se n'havien fet algunes capses i instruccions per al mercat nord-americà, però al final es van destruir. 


Que l'hàgim pogut veure ara es deu al fet que l'any 2010 el codi font del joc va sortir a la llum i al final es va arribar a distribuir en forma de ROM i fins i tot en format físic, en cartutxos amb capsa i instruccions, encara que se n'hagi encarregat un petitíssim equip de persones, naturalment sense relació amb Nintendo ni amb la companyia desenvolupadora dels jocs d'en Chalvo, Japan System Supply.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...