Què estàs buscant?

dimarts, 9 de juliol del 2013

Videojocs i animació: Gru, el meu dolent preferit

Les pel·lícules d'animació generada per ordinador són cada cop més populars i les de qualitat no es limiten a les que crea Pixar, sinó que també tenim altres estudis que fan possibles sagues d'èxit com Shrek, Ice Age o una que recentment ha rebut una segona part i, per tant, també es pot considerar saga. 


Parlo de Gru, el meu dolent preferit, en anglès Despicable me, que es va estrenar el 2010 i que aquest 2013 ha tornat amb Gru, el meu dolent preferit 2, tan divertida com la primera o potser més i tot. Com ja deveu saber (i si no ja us ho explico), les pel·lícules estan protagonitzades per en Gru, un dolent que no és tan dolent i que sense voler-ho esdevé un heroi, un bon pare i una bona persona.


Autèntic èxit comercial i de crítica, no és estrany que se'n fes un videojoc oficial, Despicable me: The Game, aquell mateix 2010, i va sortir per a la Wii, la Playstation 2, la PSP i la Nintendo DS, que era una versió exclusiva com hem pogut veure al tràiler:


En aquest cas el títol era Despicable me: Minion Mayhem i els seus protagonistes eren els carismàtics minions grocs que provoquen la majoria de rialles del públic.

Malauradament cap de les versions, llevat de la de PSP amb un 77% de mitjana, no va tenir una gran acollida. La segona classificada seria la de la Nintendo DS, que va rebre crítiques per l'excessiva dificultat dels puzles i els mals controls, la versió de la Wii supera de poc l'aprovat per la seva curta durada i el seu caràcter repetitiu i la de la Playstation 2 queda una mica per sota d'aquesta pels mateixos motius i per uns gràfics massa mediocres.


Va agradar una mica més el Despicable me: Minion Mania, que també era de puzles, se centrava en els minions com el videojoc de la Nintendo DS i es va publicar per a iPhone i iPod Touch, però vaja, tampoc no va ser res de l'altre món. 


De cara a la segona pel·lícula, i com s'està fent amb moltes adaptacions cinematogràfiques a videojoc, s'ha optat només pels dispositius mòbils i aquest Despicable me: Minion Rush, que ha agradat força i que segueix la mateixa línia del que acabàvem de veure, ha sortit només per a sistemes amb iOS i Android. 

I aquest és, fins ara, el pas de la saga Gru, el meu dolent preferit pel món dels videojocs, però com que continuarà al cinema és previsible que també torni a trepitjar en algun moment els dispositius electrònics de moda, qui sap si també alguna consola. 


5 comentaris:

  1. Realment una pel·lícula realment divertida, i normal que facin videojocs, tot i que potser més de cara a públic infantil, com sol passar amb la majoria de les pelis...

    Per ara només han fet per a smartphones, ves a saber si més endavant, si tenen èxit, aposten per altres plataformes, però està clar que ara mateix potser és on poden arribar més fàcilment al públic general que mira la peli

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, que algú no ha llegit tota l'entrada... :P

      De la primera pel·li sí que hi va haver videojocs per a consoles!

      Elimina
    2. Ja ho sé! jo parlo de la segona, que és la que vam veure la setmana passada!! ho he llegit tot :( (els vídeos no he pogut)

      Dic que ara mateix, amb la segona, han vist que millor tirar cap a smartphones, i si realment tenen molt d'èxit, potser s'ho plantegen, no ho sé... però al veure que amb la primera no en van tenir, llavors per això no s'han arriscat

      Elimina
    3. Mmm... no ho crec, no és que no tingués èxit, és que la tendència és fer jocs petits, poc profunds, per a dispositius mòbils.

      Hi ha qui diu que en el futur tots els videojocs seran per a smartphones i companyia, jo no ho crec pas, però sí que fa temps que, per a segons què, tiren cap als smartphones i tablets i no s'arrisquen a fer grans produccions per a consoles.

      Elimina
    4. Ja, per a coses per aquest estil tiren a la forma fàcil i més "temporal", en canvi per a jocs que ja siguin més elaborats si que seguiran fent per consoles, m'estranyaria que deixessin de fer-ne, vaja...

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...