Què estàs buscant?

dissabte, 14 de setembre del 2013

Videojocs i animació: Antz

A banda de Pixar hi ha una altra productora que llança regularment pel·lícules d'animació generada per ordinador de gran èxit, DreamWorks. El seu producte més destacat, sens dubte, és la franquícia Shrek, però hi ha un film que té l'honor d'haver estat el primer de la companyia, i el segon de la història de l'animació generada per ordinador als Estats Units, després de Toy Story, de Pixar. 


Amb aquest curt títol Antz, que en la versió original era un joc de paraules entre el nom del protagonista, Z, i una pronunciació deformada de la paraula "formigues", i que en català (només disponible en VHS) es deia La Formiga Z, arribava el 1998 i ens explicava la història d'una formiga que volia escapar d'una societat que anul·la l'individualisme. 

Ho feia amb una pila d'actors conegudíssims de Hollywood (Woody Allen, Sylvester Stallone, Sharon Stone, Jennifer Lopez...) donant veu als personatges, que en alguns casos tenien també les faccions similars a les dels actors, a l'estil de la posterior L'Espantataurons, i va tenir un gran èxit. Tot i així, de videojocs n'hi ha més aviat pocs.


El 1999 va sortir el primer, l'Antz de la Gameboy Color, un joc de plataformes distribuït per Infogrames respecte el qual trobem certa divisió en la crítica: dues pàgines ben conegudes del sector, Gamespot i IGN, el veuen de manera diferent: la primera, que li dóna un 6,9, el considera un plataformes divertit, tot i que poc fidel a la pel·lícula, i la segona li atorga un 5 pelat tot queixant-se de la seva poca originalitat i uns gràfics que creu que s'haurien d'haver fet renderitzats, com els dels Donkey Kong Country/Land, però que són simples sprites que tampoc no reflecteixen bé el món de la pel·lícula.


L'any 2001 uns altres desenvolupadors, RFX Interactive, i Club Acclaim com a distribuïdora, van dur al mercat l'Antz Racing, que és aquesta mena de videojoc de conducció humorística que hem vist en aquest vídeo muntat de manera tan estranya però que és l'únic que hi havia. Era també per a la Gameboy Color, però altres consoles en van rebre una versió:


Amb el nom d'Antz Extreme Racing, i un aire molt més Mario Kart, arribava el 2002 a la Xbox (versió que es veu al vídeo), la Playstation 2, la Gameboy Advance i PC. No hi ha unanimitat entre la crítica pel que fa a aquest videojoc, però la majoria de mitjans el considera molt dolent per culpa dels gràfics, els controls i la mecànica de les curses, d'altra banda repetitives. 


Un any abans, el 2001, i amb moltíssima menys informació disponible (amb prou feines aquesta captura que he posat) sortia només en territori europeu i altre cop per a la Gameboy Color aquest Antz World Sportz, format per minijocs de caràcter esportiu, però 4 personatges i només 5 proves fan pensar que gaire bo i durador no era. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...