Què estàs buscant?

dilluns, 14 d’octubre del 2013

Còmics i videojocs: Cadillacs i dinosaures

No sé si recordeu uns dibuixos animats que es deien Cadillacs i dinosaures, però malgrat que només tenien 13 episodis (emesos originalment entre 1993 i 1994 als Estats Units) es van arribar a emetre en català. Doncs bé, el seu origen és un còmic que va començar anomenant-se Xenozoic Tales, de publicació irregular i amb un total de 14 entregues entre 1987 i 1996.


Aquells còmics, creats pel senyor Mark Schultz, estaven ambientats en un futur postapocalíptic en què els humans surten a la superfície de la Terra després de viure-hi enfonsants durant segles, i en fer-ho es troben amb espècies que s'havien extingit, com ara els dinosaures. 

Doncs bé, aquella interessant premissa va originar, a més de l'esmentada sèrie animada, un parell de videojocs, el primer dels quals aquest que veurem ara:


El Cadillacs and Dinosaurs va sortir el 1993 per a les recreatives gràcies a la prestigiosa Capcom i com hem pogut veure clarament era un beat'em up, que va aprofitar sens dubte la tirada de la sèrie, en antena per primera vegada en aquella època.

Hi podíem controlar 4 dels personatges protagonistes, cadascun amb habilitats i poders diferents, i a més el joc permetia el control simultani de 3 d'aquests personatges, que al seu torn obria la possibilitat d'executar atacs d'equip, que se sumaven als atacs individuals. Encara que era molt semblant als Final Fight de la pròpia Capcom, va tenir un èxit moderat, cosa que no es pot dir d'aquest altre videojoc:


És el Cadillacs and Dinosaurs: The Second Cataclysm, que Rocket Science Games va desenvolupar el 1994 per al Mega-CD, o més ben dit el Sega-CD, perquè només va sortir als Estats Units. Posteriorment apareixeria també per a PC.

Va tenir una acollida relativament bona per part de la crítica, especialment pels seus gràfics, més propers al còmic que no pas a la sèrie animada, però també és cert que es tractava d'un títol de l'impopular gènere dels full motion video o FMV i alhora un shooter de raïls (és a dir, que no ens permet moure'ns lliurement), de manera que el sistema de joc repetitiu i la seva curta durada, a més de la nul·la rejugabilitat, van impedir que fos un imprescindible del catàleg de l'accessori-consola, ja de per si amb poc suport per part del públic. 




2 comentaris:

  1. Ostres com oblidar Cadillacs i dinosaures! Molts vam coneixer els comics per aquesta serie.

    Recordo anys endarrera trobar amb ilusio aquest joc i fer unes bones partides en memoria de la serie de dibuixos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Reconec que en el meu cas el nom només em sonava i no recordo haver-ne vist cap episodi, però sí que és un títol que té força.

      Però el joc, sobretot l'arcade, devia tenir força tirada, perquè la repercussió de l'entrada ha estat superior a la que esperava (encara que només tu l'has comentat, moltes gràcies per cert).

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...