Què estàs buscant?

divendres, 4 d’octubre del 2013

Jocs de la meva infantesa: Bubble Ghost (Gameboy)

Ara feia molt temps que no escrivia cap entrada d'aquesta secció, i em fa il·lusió reprendre-la amb un videojoc que no vaig tenir mai, però que sí que em van deixar alguna vegada i que, malgrat la seva senzillesa, m'enganxava bastant i li tenia afecte. 

De fet, la versió que em van deixar formava part d'un cartutx pirata recopilatori de desenes de jocs, però el cas és que existeix de manera individual i trobo que està bé parlar-ne.


Es tracta del Bubble Ghost, que va sortir el 1990 per a la Gameboy com a conversió, atès que el seu origen estava en altres sistemes, que després esmentarem. Aquest port, segons la Wikipedia, suposa la curiositat històrica de ser el primer videojoc francès per a la portàtil de Nintendo.


Com podem veure al vídeo, on l'autor es pren la molèstia d'ensenyar-nos primer la manera incorrecta i després la correcta de passar cada pantalla, es tracta d'un videojoc del gènere dels trencaclosques on controlem un simpàtic fantasma que ha de conduir, tot bufant-la, una bombolla per un seguit de nivells i sempre evitant el contacte de la bombolla amb res que no sigui l'aire. 

A més, amb la bufera pot influir en els obstacles que s'anirà trobant, com ara les espelmes, els ventiladors i l'electricitat. És un joc senzill, i no especialment difícil, però tampoc no és bufar i fer ampolles (és un "xist"), perquè hem d'anar amb molt de compte en regular la velocitat amb què conduïm la bombolla.


L'original, ja he dit abans que en parlaria, va sortir el 1987 per a l'Atari ST, i és obra del programador Christophe Andreani, d'ERE Informatique. Posteriorment es convertiria també a l'Amiga, el Commodore 64, l'Amstrad CPC, l'Apple IIGs i MS-DOS. 

Però la que jo he provat, recordo i gaudia era la de la Gameboy, que descobreixo que és coneguda per la seva banda sonora, ens diu la Wikipedia que del senyor Hitoshi Sakamoto, prolífic compositor que entre altres ha fet la música de videojocs com els Final Fantasy Tactics i el Final Fantasy XII.


1 comentari:

  1. Ohh!

    amb aquest joc havia viscut exactament el mateix que tu. L'havia jugat però no l'havia tingut mai. Fa poc però, al comprar el cartutx usb per a GameBoy he aprofitat per a rejugar-lo :D

    és molt curiós com de senzill i divertit és i alhora arriba a ser molt entranyable el fantasmet

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...