Què estàs buscant?

dijous, 19 de desembre del 2013

Cinema i videojocs: Mad Max

Suposo que més o menys tothom ha sentit a parlar de la saga cinematogràfica australiana Mad Max, protagonitzada per en Mel Gibson i formada per pel·lícules estrenades respectivament el 1979 (abans que el senyor Gibson fos famós), el 1981 i el 1986. El 2015 està previst que n'aparegui la quarta entrega. 

Coneguda per la seva ambientació futurista postapocalíptica, la franquícia escrita i dirigida per en George Miller, va generar molt de marxandatge i, evidentment —no en parlaria aquí, sinó—, també va trepitjar el món dels videojocs.


Amb aquesta caràtula tan poc atractiva en termes de disseny, Mad Max va debutar als videojocs desenvolupat per Mindscape amb un cartutx per a la Nintendo que va sortir el 1990 només per al mercat dels Estats Units. Hom podria esperar que, atès que la primera pel·lícula (i les seqüeles) van ser un autèntic boom comercial per al cinema australià, el videojoc sortiria com a mínim en aquell país, que a més en emprar el sistema PAL també hi hauríem pogut jugar els europeus, però no: només va ser per als ianquis.


Basat en la segona pel·lícula, Mad Max 2 (1981), en realitat hi controlem el Pursuit Special, el cotxe que el protagonista fa servir durant la saga, i l'objectiu és moure'ns lliurement per la pantalla i aconseguir aliments, aigua, benzina i diners per tal de continuar avançant i arribar al recinte on combatrem els enemics finals de cadascuna de les escasses 3 fases que té, i en acabat l'enemic de final del joc.

L'acollida del joc no va ser gaire bona: gràfics massa pobres, mecànica repetitiva, facilitat a l'hora de perdre's pel gran entorn i morir en acabar-se'ns el subministrament... Potser per això no hi va tornar a haver cap títol de la saga, o potser perquè el 1990 en realitat ja feia temps que la gent havia vist les seves tres pel·lícules, però el 2015 n'arriba, com deia abans, una altra. 


Aprofitant l'avinentesa aquest 2013 s'han començat a presentar tràilers del Mad Max d'Avalanche Studios, que Warner Bros. llançarà en algun moment encara per anunciar de 2014 per a Xbox One, Xbox 360, Playstation 4, Playstation 3 i PC. El que acabem de veure, com a mínim, té l'espectacularitat típica d'una gran producció cinematogràfica, però sovint les bones impressions es queden als tràilers. De moment ja hi ha hagut polèmica perquè el doblatge del joc es farà en anglès americà en comptes de l'australià que li correspondria.

Haurem de veure si la promesa d'acció i combats en un món obert es materialitza en quelcom millor que quan aquests mateixos conceptes es van voler aplicar fa 23 anys al títol de la NES, i també haurem de veure si tant la nova pel·lícula (que sembla que serà un rellançament de la saga) com el nou videojoc i les possibles seqüeles situen aquest univers on es mereix. De moment, això és el que hi ha pel que fa a videojocs de Mad Max.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...