Què estàs buscant?

diumenge, 5 de gener del 2014

Còmics i videojocs: Hamtaro

No sé si el coneixeu, el Hamtaro. Reconec que jo només d'haver-lo vist, però mai no n'he vist cap episodi animat ni n'he llegit cap còmic. Sí, perquè el simpàtic hàmster nascut al manga Hamtaro, de Ritsuko Kawai, encara que a l'estat espanyol es conegui perquè la seva sèrie animada es va emetre (suposo que parcialment i no els nous episodis) a Telecinco, té el seu origen en un còmic per a públic infantil que va començar el 1997, i és per això que en parlo en aquesta secció.


L'any que va començar la sèrie animada, el 2000, va ser precisament quan va començar el seu pas pels videojocs, començant amb el Tottoko Hamtarô: Tomodachi Daisakusen Dechu, per a les Gameboy Color japoneses. L'únic vídeo que n'he trobat conté comentaris:


Suposo que es va considerar que no era gaire exportable a Occident, però la popularitat de la sèrie, que va arribar a una pila de països, va permetre que els següents sí que sortissin del Japó.


El Hamtaro: Ham-Hams Unite!, de 2001 (que al Japó es deia Tottoko Hamtarô 2: Hamu-chan zu Daishûgô dechu!), va arribar a territori nord-americà el 2002 i a la vella Europa el 2003, també per a la Gameboy Color.


Amb menys retard respecte a la versió japonesa, de nom Tottoko Hamtarô 3: Love Love Daibôken Dechu i apareguda el 2002, l'any següent aquest títol que era el debut del hàmster a la Gameboy Advance arribava a Occident amb el títol Hamtaro: Ham-Ham Heartbreak, i a més amb molt bona acollida.


El 2002 i amb un sistema completament diferent sortia per a PC i Mac el Hamtaro: Wake up Snoozer, també marcadament infantil, i en el període 2003-2004 (segons el mercat) sortiria el títol següent, altre cop per a la Gameboy Advance:


El Hamtaro: Rainbow Rescue, originalment Tottoko Hamtarô 4: Nijiiro Daikôshin Dechu, seria l'últim videojoc d'en Hamtaro que pertanyeria al gènere de l'aventura que en certa manera recorda els RPG. Pel que es pot veure a GameRankings, també va agradar força.


Sorprenentment també aquest, el Hamtaro: Ham-Ham Games, que va aparèixer als 3 mercats principals amb pocs dies de diferència el mes de juliol de 2004, un mes abans de les Olimpíades d'Atenes que la franquícia aprofitava per a oferir un títol "esportiu". Us pensàveu que els únics que ho feien eren en Mario i en Sonic? 


Encara que la popularitat del personatge li havia garantit uns quants videojocs seguits fora del Japó, el 2005 va debutar a la Nintendo DS però només al seu país d'origen. Si heu mirat el vídeo deveu haver vist que el Tottoko Hamtarô: Nazo Nazo Q Kumo no ue? Jô és d'aquells jocs estranys i difícils de classificar que s'entén que no arribin a Occident. 


Més sort va tenir el darrer videojoc que existeix d'en Hamtaro, el Hi! Hamtaro - Little Hamsters Big Adventure de la Nintendo DS, que es va llançar al Japó com a Tottoko Hamtarô Haai! Hamuchanzu no Hamuhamu Charenji! Atsumare haai! el 2007 i al Europa i els Estats Units (on es deia Hi! Hamtaro Ham-Ham Challenge) el 2008. A més, el 2011 va arribar als smartphones.

Així acabava, de moment, el pas del hàmster més famós de l'animació japonesa pels videojocs, un pas lògic després de tenir manga, anime i piles de marxandatge, i que a més, si el jutgem per les notes mitjanes que es troben per internet, va ser ben afortunat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...