Què estàs buscant?

dimarts, 18 de febrer del 2014

Literatura i videojocs: Casper, el fantasmet

Coneixeu en Casper, el fantasmet, oi? El seu origen, potser no ho sabíeu (jo no, ho confesso) el trobem en un llibre infantil de 1939, i per això he decidit —no sense abans dubtar una mica— parlar-ne en aquesta secció, encara que es va fer famós a partir de les seves adaptacions animades, la primera de les quals amb el mateix nom que el llibre, The Friendly Ghost, però de 1945.


El simpàtic fantasma infantil va anar apareixent en sèries animades, curts cinematogràfics i còmics durant les dècades següents, i no recordo quina va ser la que ens va arribar com a Casper, el fantasmet, però sí que en vam poder veure al menys una. El boom de la seva popularitat, però, es va produir amb la pel·lícula d'imatge real de 1995, un gran èxit comercial però no tant de crítica. 

Entre tots els productes que ha generat el personatge, però, el que ens interessa ara són els videojocs, altrament en parlaria a Cementiri de Pneumàtics. I aquest va ser el primer dels seus jocs:


El Casper de la Gameboy (1996), format per minijocs, va ser el primer dels títols de la franquícia que es basaven —en aquest cas molt lliurement— en la pel·lícula, un moviment comercial molt típic i comprensible.



Aquí tenim un dels que van sortir per a la Super Nintendo. Sí, ho he dit bé: per a la 16 bits de sobretaula de Nintendo hi va haver dos Casper, i el segon el va desenvolupar Natsume, la mateixa companyia que havia distribuït el que acabem de veure (per llogar-hi cadires!):



Aquest altre Casper va ser llançat, això sí, només al Japó, i a més de canviar completament la perspectiva de la càmera hi controlem la Kat Harvey, que a l'altre videojoc era la noia que havíem de protegir controlant en Casper.


Però espereu, que en el període 1996-1997 una tercera companyia, Interplay, hi va dir la seva amb les versions per a Playstation (al vídeo), Saturn i Panasonic 3DO. 


I no només això, sinó que el 2000 també en van treure una versió per a la Gameboy Color, òbviament sense els gràfics renderitzats ni un àudio beneficiat del suport CD que sí que tenien les versions per a les consoles de 32 bits.


La primera Playstation va tenir també un altre joc el 2000, aquest cop de Sound Source Interactive, sense res a veure amb els altres a banda de la pròpia franquícia, que es va dir Casper: Friends Around the World.


En canvi el 2001 serien consoles de la nova generació, la Gamecube (al vídeo) i la Playstation 2, les que rebrien una entrega de les aventures videojoquístiques d'en Casper amb el títol Casper: Spirit Dimensions


L'he trobat per casualitat, perquè no surt ni a la Wikipedia ni a Moby Games, però la Gameboy Advance va tenir també, però el 2003, el seu propi videojoc del fantasmet, amb el títol de Casper a seques. Però espereu, que encara n'hi ha més:


El 2006 es va llançar la pel·lícula d'animació per ordinador Casper's Scare School, que va generar una sèrie animada el 2009, i un any abans en territori europeu va sortir un videojoc del mateix nom per a Playstation 2 i Nintendo DS (al vídeo), aquest últim amb el nom complet de Casper's Scare School: Classroom Capers i llançat als Estats Units el 2010. 


Aquell mateix any seria el del llançament del (de moment) últim títol de la saga, el Casper's Scare School: Spooky Sports Day, altre cop per a la Nintendo DS i canviant la PS2 per la Wii, que és la versió que hem vist al vídeo.

 


http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Casper_video_games

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...