Què estàs buscant?

divendres, 14 de febrer del 2014

Accessoris: el mòdem de la NES

No fa massa vaig escriure una entrada sobre el joc en línia de la Mega Drive, i fa molt més havíem vist el Satellaview de la Super Nintendo, però encara que ens sembli mentida aquests sistemes de connexió remota de les consoles domèstiques amb funcionalitats que actualment i des de fa uns quants anys són quelcom associat al joc en línia ja ho podíem trobar a la generació anterior.


Perquè resulta que la NES, o més ben dit la Famicom (perquè l'accessori va ser exclusiu de la consola de 8 bits de sobretaula de Nintendo que es venia al Japó), ja tenia un mòdem, que era l'anomenat Famicom Net System.

El van llançar el 1988, molt abans de la popularització d'internet, i a través del propi mòdem i unes targetes de l'estil de les que es feien servir per als jocs de la Turbografx/PC Engine permetia als usuaris connectar-se a un servidor on podien trobar trucs i altres petits continguts descarregables, com ara ressenyes i avançaments de futurs títols. A més, es van arribar a dissenyar 5 prototips de videojocs pensats expressament per a l'aparell, però al final no van arribar a sortir.


El sistema no permetia jugar en línia, per desgràcia (va ser pioner en la connexió de les consoles a internet però no fins a aquest punt), però sí que s'hi podien fer transaccions bancàries i fins i tot compres d'accions de la borsa.

Segons un article que he trobat a Nintendo World Report, Nintendo assegura que va arribar a provar el perifèric als Estats Units pensant en la loteria a distància, però després va caure en què hi havia el perill que hi accedissin clandestinament els menors d'edat i ho va deixar córrer. Tanmateix un grup de programadors d'aquell país va inventar un altre sistema, el Teleplay Modem, que sí que hauria permès jugar contra altres propietaris de la NES, però no es va arribar a produir.

Sigui com sigui, i malgrat que actualment Nintendo no sigui la companyia més avançada pel que fa al joc en línia (ja duu 2 o 3 generacions una mica per darrere de la competència en aquest sentit), hem de reconèixer que es va avançar molt al seu temps i va posar les bases del que en el futur serien finalment les videoconsoles amb connexió a internet, amb accessoris com els esmentats més amunt o sistemes tan curiosos com el Nintendo Power.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...