Què estàs buscant?

dimarts, 23 de juny del 2015

Sèries i videojocs: Biker Mice from Mars

Quan jo era preadolescent i en els primers anys de l'adolescència mirava molts dibuixos animats. Seguint l'exemple del meu millor amic, que es llevava a les 6 del matí i s'estava fins les 12 mirant tot el que feien a la tele, jo també vaig fer-ho durant un temps, i déu n'hi do el que mirava. 

No ho recordo tot, la meva memòria és així, però el que sí que recordo és que els Biker Mice from Mars, en castellà Motorratones de Marte, uns ratolins antropomòrfics que conduïen unes senyores motos i havien vingut de Mart per tal de protegir la Terra d'uns dolents que havien conquistat el seu planeta, les aventures dels quals es van poder seguir de 1993 a 1996 en 65 episodis, no els mirava. 

Potser n'havia vist algun capítol alguna vegada, no n'estic segur, però em sembla que em va enganxar una mica gran. Ara bé, del nom me'n recordo, he buscat si n'hi havia videojocs i el fet que n'estigui parlant significa que la resposta és positiva.


Però no gaires, de fet només dos. El primer va ser per a la Super Nintendo el 1994, i va arribar en forma de joc de curses de perspectiva isomètrica, comparat amb el Rock 'n' Roll Racing (1993), que permetia atacar els oponents amb armes, aconseguir objectes que ens ajudaven i modificar les motos amb els diners que guanyàvem amb aquestes curses.



El presentava Konami i va obtenir força bones crítiques, gairebé sempre de notable, i atès que no és gaire conegut -no l'he vist mai en cap llista dels més recomanats de la Super Nintendo- es podria dir que és una petita joia.

Una curiositat d'aquest videojoc és que la seva versió europea (ignoro per què només la nostra) incloïa publicitat de les barretes Snickers, com podem veure al logo del principi del vídeo i a la pantalla que apareix al final, en acabar la cursa, quan el guanyador diu que "fins i tot els guanyadors necessiten quelcom per a satisfer la gana". 


En aquesta imatge es compara una pancarta de la versió original amb una de l'europea. És ben curiós, però tampoc no era el primer cas de product placement a la història dels videojocs, ni va ser l'últim. 

La història dels motorratolins de Mart als videojocs no acabaria aquí, però, ja que el 2006, 10 anys després del final de la sèrie animada original se'n va fer -sembla que originat per una reeixida línia de joguines de la italiana Giochi Preziosi- un revival, una nova sèrie que va durar, però, només 28 episodis, que no van veure mai la llum als Estats Units i en canvi sí al Regne Unit, Irlanda, Finlàndia, Austràlia i, naturalment, Itàlia. Ens interessa, però, perquè també va tenir videojoc.


El nou Biker Mice from Mars era un joc d'acció en tercera persona, amb fases de lluita i exploració i, naturalment, també conducció. Al contrari que l'altre, aquest videojoc no va agradar gens: té unes notes horribles, tant en Playstation 2 com en Nintendo DS, per culpa dels temps de càrrega constants -a la PS2-, gràfics massa senzills i repetitius, banda sonora mediocre, problemes de càmera, mecànica repetitiva, controls defectuosos i una colla de problemes que el fan del tot desaconsellable.


5 comentaris:

  1. Recorde que aquesta va ser una de ixes series que van eixir al rebufo de les tortugues ninja. Pero no vaig ser molt fan. El joc a mi tambe sempre m'ha recordar al rock and roll. Jajja.

    Aixo de la publicitat nomes a unes versions son cuestions de contractes. Per exemple, el cool spot que va arribar a europa (al menys a espanya) no portava publicitat de 7UP perque aqui la mascota era fido dido.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, em pensava que el Cool Spot era a tot arreu igual! I mira que el tinc en Master System. M'hi hauré de fixar

      Elimina
    2. Tampoc ho sabia jo això del Cool Spot!

      Suposo que si mai he jugat, serien roms USA

      Elimina
    3. Si a l'ampolla de surf de la intro posa 7up, si, es de usa. Xdd

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...