Què estàs buscant?

diumenge, 12 de juliol del 2015

Personatges estranys en jocs de lluita

Amb jocs de lluita com els Smash Bros., sens dubte una de les sagues més populars i rendibles de Nintendo, ens hem acostumat a veure lluitar personatges que pertanyen a gèneres allunyats de la lluita, i ens hem acostumat a veure'ls fer-ho d'una manera convincent, divertida i sense problemes d'encaix. 

Ja no considerem estrany veure lluitar en Pac-man contra en Kirby, o en Sonic contra la princesa Peach. El que vull fer amb l'entrada d'avui és veure alguns personatges estranys en si mateixos -no perquè siguin persones desagradables, sinó perquè de vegades no són ni persones-, siguin convidats especials o personatges fets expressament, que han aparegut en diversos videojocs de lluita i que, més enllà de la gràcia inicial, no són els que trobem més pràctics a l'hora de controlar-los i obrir-nos camí en els desafiaments del joc.



Aquesta mena d'entrada, més ben dit sobre aquest tema concret, s'ha fet altres vegades, i ja avanço que molts dels casos que veurem no els he viscut en persona, però resulta que el que és probablement el més estrany de tots apareix en un videojoc, el Fighters Megamix, que reunia personatges dels Virtua Fighter i els Fighting Vipers a més de diversos convidats també de Sega, i al qual vaig dedicar moltes hores amb la meva estimada Saturn.

Un dels personatges desbloquejables era el cotxe Hornet, el protagonista dels Daytona USA, que ja no es tracta d'un lluitador de forma estranya, de disseny cridaner en comparació amb els altres, sinó que és un coi de cotxe, ostres, i a més lluita amb les rodes com si fossin peus i mans, no pas atropellant els altres com podríem esperar (encara que també ho pot fer).



Si teniu més experiència i coneixement de la història dels videojocs que jo, cosa que no és pas difícil, també deveu haver pensat en el cangur genèticament modificat Roger, que va debutar al Tekken 2 (recreatives i Playstation) i va donar el toc humorístic a la història, on encaixava d'una manera relativament acceptable.

Curiosament, a partir del Tekken 5 apareix el seu fill, en Roger Jr., que en realitat és una cria de cangur que lluita des del marsupi de la seva mare, els cops de puny i els cops de peu de la qual són, en realitat, els que controlem.



Una altra curiositat: al Tekken 2 (i només allà) també hi havia l'Alex, un dinosaure boxador, però en realitat era un aspecte alternatiu d'en Roger. Al Tekken Tag Tournament 2, i només a les versions de consola, apareixia com a personatge independent, però aquest ha estat l'únic cop que això ha passat.



Al principi he dit que amb aquesta entrada no parlaria de personatges de videojocs de lluita que en realitat no són lluitadors, que als Smash Bros. n'estava ple, i de fet un d'ells és en Pac-man. Abans de lluitar pels seus propis mitjans a les consoles de Nintendo, però, ho havia fet a l'Street Fighter x Tekken (només en les versions de Playstation 3 i Playstation Vita) muntat en una mena de mecha de fusta. 



No acabem de deixar del tot la saga Tekken, perquè al Tekken 3 (versió Playstation, no pas a la recreativa) hi havia entre els personatges desbloquejables un convidat especial: el mític Gon del manga del mateix nom.



Aquest paio gras i verd amb barret mexicà que executa un combo infinit i mesquí -no n'he trobat vídeos en què jugués netament- és l'Amingo, un cactus antropomorf que va debutar al Marvel vs. Capcom 2 com a personatge desbloquejable, però que és a la plantilla des del principi al remake per a Xbox 360 i Playstation 3 de 2013.



Aquí tenim en Makaitaitei Fernández, de l'estrany Waku Waku 7, que va sortir per a la Neo-Geo (tant recreativa o MVS com domèstica o AES), la Saturn i després la Consola Virtual de la Wii, sempre només al Japó.

És l'enemic final del joc, però després es pot controlar, i ocupa bona part de la pantalla amb un aspecte més imponent per la mida que pel disseny. De fet, és tan gran que quan un personatge s'hi enfronta sempre creix força a través d'alguna mena de màgia.  



En Jan em feia notar que en aquest repàs hi faltava un personatge important entre els estranys, i és en Shuma-Gorath, un monstre de la factoria Marvel que, per l'aspecte i les característiques, no sembla que encaixi gaire en un joc de lluita, però resulta que apareix en diversos.

Primer, al Marvel Super Heroes (recreatives, Saturn i Playstation, anys després portat a Xbox Live Arcade i Playstation Network), i després al Marvel Super Heroes vs. Street Fighter (recreatives, Playstation i Saturn japonesa), al Marvel vs. Capcom 2 (recreatives, Dreamcast, Xbox, Playstation 2 i posteriorment Xbox Live Arcade i Playstation Network) i finalment al Marvel vs. Capcom 3 (Xbox 360 i Playstation 3) , on era un personatge descarregable de pagament i, ves per on, també calia pagar per ell en cas que ens compréssim l'edició Ultimate del joc, tot i que aquestes edicions acostumen a incloure-ho tot.



Ara bé, el més estrany de tots, o com a mínim un bon rival per a en Hornet, és el dinosaure Barney, el protagonista d'un programa infantil estatunidenc, que apareixia com a convidat especial desbloquejable al ja estrany Xenophage: Alien Bloodsport per a DOS.

Com podem veure, els seus atacs consisteixen en llançar cors i prou, i només que li fumin un cop es queda clavat a terra, sense poder-se defensar, per tant la seva derrota virtual es produeix al primer intent. Tanmateix, és l'únic personatge del joc que no pot ser víctima d'un dels fatalities que caracteritzen el títol.

Aquesta cerca de personatges estranys, que en principi no encaixen a la plantilla, o que sorprenen per algun motiu, m'ha fet descobrir, de retop, una sèrie de videojocs de lluita estranys en general, i segurament dedicaré una entrada a aquest tema en el futur. Ja veurem quan. 






3 comentaris:

  1. Mai m’han agradat els jocs de lluita, i per tan, la única gràcia que els hi trobava eren amb els personatges estranys i en les noies amb vestits suggerents es clar...
    Després de veure lluitar un cotxe de Nascar, lo del cangur, el dinosaure rosa, els personatges gegants o fins hi tot el pacman em semblen normals xD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, oi? És que no crec que es pugui superar, i de fet va ser dels primers estranys i va deixar el llistó massa alt xD

      Elimina
  2. El fighters megamix el vaig disfrutar molt al seu dia. Em va fer molta gracia lo de poder triar el cotxe del daytona. Un puntazo guapo.

    El Gon al tekken també em va agradar molt.

    El sf x tk el tinc a la vita i pacman amb el seu mecha es un dels meus preferits. Jajajja.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...