Què estàs buscant?

dimecres, 9 de novembre del 2016

Sèries i videojocs: Mission Impossible

Quan sentim les paraules que formen aquest títol ens ve al cap una de les melodies més reconegudes de la història de la televisió i, per què no dir-ho, de la cultura popular del segle XX. Però la imatge que ens ve, mal del nostre temps, és sobretot la d'en Tom Cruise per haver protagonitzat les versions cinematogràfiques des de 1996. 


Ara bé, Mission: Impossible és una sèrie de televisió que ens explica les aventures d'uns agents secrets que pertanyen a l'IMF (Impossible Mission Force) i que va tenir una versió originalment de 1966 a 1973 on van aparèixer cares tan conegudes com la d'en Leonard Nimoy o en Martin Landau, i on es va sentir per primer cop la característica melodia. La sèrie va ser ressuscitada breument el 1988, amb dues temporades més que van arribar a 1990 i desastres d'audiència malgrat el retorn del seu protagonista des de la segona temporada, en Peter Graves. Per tant, estem parlant del format sèrie de televisió com a material original, i se n'han fet videojocs.


Estrictament basats en la sèrie, tot i que la de 1988, tenim el Mission: Impossible de la NES, que va sortir només als Estats Units i Europa, tot i que amb al segell de Konami i personal japonès al darrere.

Es tracta d'un videojoc d'acció i trets amb càmera zenital, i pel que podem veure va tenir una bona acollida. Hi podem triar els agents Max, Grant o Nicholas, tots tres de la sèrie de 1988, i de fet a mesura que els van matant els substitueixen els altres. Si sobrevivim a la pantalla, al final els morts tornen i encarem el següent repte amb tots tres disponibles.


El 1991 la sèrie va tornar a passar pel món dels videojocs amb aquest títol, també de Konami, per a MS-DOS. Canviava el gènere i presentava una proposta que podem categoritzar com a aventura gràfica, però no es recorda com un dels grans videojocs de la història dels ordinadors.


El 1997, i sense amagar que la inspiració era la pel·lícula de 1996, va sortir el Mission: Impossible per a la Nintendo 64, amb divisió pel que fa a les opinions de la crítica. El 1999 sortia la versió de PlayStation (al vídeo es pot veure una comparativa de les dues) i finalment, el 2000, la de la Game Boy Color. En tots els casos el mercat japonès en va quedar al marge, també.


L'any 2003 va sortir el tercer i de moment últim videojoc basat en la saga, el Mission: Impossible - Operation Surma, un títol d'acció i infiltració en tercera persona que va aparèixer per a Xbox (només a Occident), PlayStation 2, Gamecube i Game Boy Advance.


En aquest cas tampoc no hi va haver consens del tot sobre la qualitat del joc, però les versions de sobretaula, que tenien algunes veus dels actors de les pel·lícules llevat de la d'en Tom Cruise, van tenir més o menys bones notes i, en canvi, la de la màquina que llavors era la portàtil més recent de Nintendo es va considerar dolenta. 

De moment aquests han estat els videojocs que s'han fet de la mítica sèrie, encara que alguns, com hem pogut veure, aprofiten més aviat la tirada de les adaptacions a la pantalla gran. 


1 comentari:

  1. Només cal comptar qui coi coneix la sèrie i qui coneix la peli, no hi ha color

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...