Què estàs buscant?

dilluns, 5 de juny del 2017

Còmics i videojocs: Ghost in the Shell

Em sorprèn, després de tots aquests anys de blog, quan em pensava que algunes seccions les havia esgotat o faltava poc, descobrir que d'un dels manga més emblemàtics dels anys 90 (iniciat el 1989, però) no havia tingut la corresponent entrada a la secció de videojocs basats en còmics, però sempre és bon moment per arreglar-ho, i més quan no tocava la secció des d'agost de l'any passat.


Amb un manga signat per en Masamune Shirow publicat entre 1989 i 1990 i recopilat en un sol volum -editat en castellà diverses vegades, la més recent a l'abril-, dues seqüeles amb sengles volums recopilatoris, diverses sèries animades i sobretot el producte més conegut i popular, la pel·lícula dirigida per Mamoru Oshii el 1995, Ghost in the Shell (en japonès Kôkaku Kidôtai), que aquest mateix 2017 ha tingut una versió en imatge real de creació nord-americana, també va tenir algun videojoc.


Un clàssic del gènere cyberpunk com aquest havia de ser adaptat als videojocs, i així va ser el 1997 amb aquest Ghost in the Shell exclusiu de la PlayStation, disponible als tres mercats principals del sector (a Europa va arribar ben entrat el 1998), que és un joc d'acció en tercera persona en què en realitat controlem un Fuchikoma, un tanc de combat amb moltes habilitats -especialment celebrada la de pujar per les parets- i ben armat, dins del qual hi ha un personatge original. La comandant Kusanagi, en Batô, el vell Aramaki i altres estimats personatges hi apareixen, però no els controlarem.

La diversitat d'escenaris, que es veu que recreen amb fidelitat l'univers de l'obra, la implicació de l'autor original en el disseny i l'argument, que és original del joc i que conté escenes animades desbloquejables, van fer que el títol tingués bona acollida i fins i tot hi ha qui el considera una de les millors adaptacions de manga i anime al món dels videojocs. 

Curiosament, el repartiment de veus original no va repetir per al videojoc, però sí que ho va fer al doblatge estatunidenc, que tornava després d'haver posat les veus al film de 1995. 


A banda de la pel·lícula de Production I.G dirigida per Mamoru Oshii, un dels productes més coneguts de la franquícia és la sèrie de televisió, Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, entre les dues temporades de la qual hi ha el videojoc de PlayStation 2 Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, de 2004-2005.

Aquest cop sí que podíem controlar la Kusanagi, i en Batô, en un joc d'acció en tercera persona, sense Fuchikoma ni Tachikoma al mig. 


El 2005 sortia, amb el mateix títol, un joc per a la PSP que era prou diferent, no pas un simple port. Aquesta vegada, amb un argument també original i també basat en l'univers Stand Alone Complex, es tractava d'un first person shooter o FPS.

Hi podíem controlar els dos personatges del joc de la PS2, però també en Togusa, en Saitô i, al multijugador, el vell Aramaki. Tot i així, va tenir una acollida més aviat tèbia, però segur que va ser una bona notícia per als fans de la saga.


També FPS, i ja per acabar, aquest any es llançarà el Ghost in the Shell: First Assault Online, de moment en Steam, desenvolupat per la companyia sudcoreana Neople. 

Sembla que serà un títol essencialment online, amb molts paràmetres per personalitzar els personatges, però de moment no se'n sap gaire cosa més. En qualsevol cas, la franquícia Ghost in the Shell, entre unes coses i les altres, continua viva.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...