Què estàs buscant?

diumenge, 17 de maig del 2020

Còmics i videojocs: Nausicaä de la Vall del Vent

Encara que tècnicament no és una pel·lícula de l'Studio Ghibli, perquè l'estudi en si no es fundaria sinó just després, se'n va encarregar la gent que el fundaria, així que no em suposa cap problema dir que Nausicaä de la Vall del Vent és una de les meves pel·lícules preferides del mestre Hayao Miyazaki i companyia.

En vaig parlar fa temps, i vaig ampliar l'entrada quan es va emetre en català al desaparegut canal 3XL -doblatge que no està disponible en cap de les edicions físiques que té la pel·lícula-, al meu altre blog principal, Cementiri de Pneumàtics, i el cas és que el seu origen és un còmic dibuixat pel mateix Miyazaki, raó per la qual apareix en aquesta secció. Sigui com sigui, si alguna vegada us heu preguntat si se n'havien fet videojocs, la resposta és que sí. Vegem-los.


Comencem amb el Nausicaä kiki ippatsu, que significa "Nausicaä, pels pèls", un joc per al PC-6001 de NEC que va sortir el mateix 1984 en què es va estrenar el film i que pertany al gènere dels shoot'em up. Aneu a la meitat del vídeo si voleu veure una mica d'acció, us ho aconsello.



Com podem veure, malgrat que ja era l'any 1984, té uns gràfics que recorden una Atari, tot i que costaria decidir si 2600, 5200 o 7800. En tot cas, en aquella època ja es podien fer coses millors. Pel que fa a la qualitat del joc en d'altres apartats, no en trobo gaire informació, i la que hi ha està en japonès, però no sembla que sigui millor.


Sense sortir de NEC ens n'anem al PC-8801, i allà hi trobem un altre videojoc de la Nausicaä, igualment de 1984, anomenat com la pel·lícula, Kaze no tani no Nausicaä. En aquest cas es tracta d'un títol d'aventures:



Els gràfics són encara pitjors que els de l'altre joc, tot i que podem veure-hi la figura de la protagonista. Es mou a batzegades i els fons són horribles. No sembla, a més, per l'escassa informació que se'n troba, que sigui bo en d'altres aspectes.


I acabem amb un altre títol, en aquest cas per al més potent i popular MSX, també de 1984 i altre cop del gènere de les naus. Vegem-lo en moviment:



Sabem que l'MSX podia fer coses molt millors, i almenys el joc és àgil, però visualment no sembla que sigui un títol basat en el cèlebre film ni en el còmic. Curiosament, el seu títol era Wasure ji no Nausicaä Game, o "Nausicaä: el joc oblidat", que plasmava les esperances que tenien que fos un èxit.

De tots tres jocs es va encarregar Technopolis Soft, no van sortir del Japó i és evident que, per l'època, es podrien haver fet millor. Segurament hi va haver pressa per llançar-los aprofitant l'estrena de la pel·lícula (algú ha dit "E.T. de l'Atari 2600"?), però sigui com sigui van provocar la ira del mestre Miyazaki, diuen, i per això no s'han tornat a fer videojocs de cap de les seves pel·lícules. Una autèntica llàstima.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...