Què estàs buscant?

dijous, 19 de febrer del 2009

Recomanació personal: Tiny Toon Adventures: Bab's Big Break (Game Boy)

Com que estem a la primera setmana del bloc, cada dia toca una nova inauguració d'una secció. En aquest cas és la de les recomanacions personals de jocs, alguns d'ells molt coneguts i d'altres no tant, que crec que val la pena provar.

Té l'honor de ser el primer joc recomanat el Tiny Toon Adventures: Bab's Big Break de la Game Boy (1992), un títol que jo, personalment, no tinc, però sí la meva germana, tot i que hi vaig jugar jo més que ella. De fet, aquesta primera vegada, com que el joc forma part d'una franquícia, també hi haurà una mica de repàs a la història de la mateixa.



Com es pot començar a apreciar al vídeo, és un joc de plataformes molt interessant, si bé no gaire difícil, que permet controlar no només el protagonista masculí de la història, en Buster Bunny, sinó també els seus companys Plucky Duck i Hamton, versions infantils d'en Daffy Duck i en Porky respectivament. Durant tot el joc apareixen els personatges que conformen el microunivers Tiny Toon dins l'univers que són els personatges animats de la Warner Bros., i trobo que és una opció molt a tenir en compte dins el catàleg de la Game Boy. Posteriorment es van editar jocs molt semblants per a d'altres consoles, molt interessants també i del mateix estil, alhora que també hi ha títols basats en Tiny Toon que no són de plataformes, sinó d'esports. Repassem la llista dels que hi ha, començant pel de la NES, el Tiny Toon Adventures, de 1991:



-També de la NES, de 1992, Tiny Toon Adventures: Cartoon Workshop, un joc estrany i no gaire recomanable.

-El mateix any i per a la mateixa consola, el Tiny Toon Adventures 2: Trouble in Wackyland, novament de plataformes, tot i que no tan bo com el primer.

-L'any següent, el 1993, sortiria per a la Game Boy una segona entrega: Tiny Toon Adventures 2: Montana's Movie Madness, també de plataformes.

-I també el 1993, una meravella, Tiny Toon Adventures: Buster's Hidden Treasure, un altre joc que recomano amb força. Genial. N'hi havia per a la Super Nintendo, sí, però els que teníem la Mega Drive vam al·lucinar. I jo me'l vaig comprar de segona mà en un vídeoclub el 1999 per 900 pessetes (5,40 euros).



Quines ganes de tornar-hi a jugar! Continuem:

-Tiny Toon Adventures: Buster Busts Loose, de la Super Nintendo, també el 1993 (L'Any Tiny Toon?), tot i que al Japó havia sortir el 1992.

-Tiny Toon Adventures: Wacky Sports Challenge, de la SNES, de 1994 però que va trigar dos anys a aparèixer a Europa, estava basat en minijocs esportius amb el to humorístic que caracteritza els personatges.

-Tiny Toon Adventures: Wacky Sports, de la Game Boy, el mateix joc de la Super Nintendo però que va arribar quan tocava, el 1994.

-Tiny Toon Adventures: ACME All-Stars, per a la Mega Drive, del 1994. Bé, hauríem de dir "Genesis", perquè no va passar dels Estats Units. El joc era un recull d'esports que practicaven els protagonistes de Tiny Toon, com si fos un Mario Strikers Charged Football de la Wii però molt abans, amb uns altres personatges i en una altra consola.

I fins aquí els jocs fets per Konami, la cèlebre companyia third party japonesa. Però també hi va haver altres programadors que van tenir el valor de donar la seva pròpia versió. Terraglyph ens va dur Tiny Toon Adventures: Buster and the Beanstalk, per a PC, el 1996, l'adaptació Tiny Toon Adventures: The Great Beanstalk (Playstation, 1998 al Japó i 1999 a Europa) i Tiny Toon Adventures: Toonenstein - Dare to Scare, també per a la PSX, de 1999 i, com els altres dos d'aquesta third party, no gaire memorable.

No ho va fer gaire millor Warthog amb els seus Tiny Toon Adventures: Plucky's Big Adventure (PSX, 2001), Tiny Toon Adventures: Buster Saves the Day (Game Boy Color, 2001... Bé, aquest sí que es veu que està bé) i Tiny Toon Adventures: Wacky Stackers (Game Boy Advance, 2001), que era un joc de puzzles.

El 2001 també va aparèixer, de la mà de Conspiracy Games i per a la Game Boy Color, Tiny Toon Adventures: Dizzy's Candy Quest. Més tard, el 2002 (2006 a Europa) va sortir per a la Game Boy Advance la visió particular de Treasure d'aquest univers, el Tiny Toon Adventures: Buster's Bad Dream (anomenat també als Estats Units Scary Dream). Finalment, el 2001 havia de veure la llum Tiny Toon Adventures: Defenders of the Looniverse, però va ser cancel·lat abans de confirmar-se per a quina de les consoles del moment (Ps2, Game Cube i Xbox) sortiria.

En resum, hi ha una bona pila de jocs basats en Tiny Toon, i el més curiós és que la majoria d'ells són únics. És a dir, llevat d'un parell de casos en què hi ha versions del mateix joc per a dues consoles (o per a PC i per a consola), la resta són plataformes diferenciats, amb arguments propis, de manera que es poden tenir tots perfectament i no tenir res de repetit. No és fascinant? No sol passar, això. Bé, sí, n'hi ha un altre cas, però no tan clar com aquest: el dels jocs de The Simpsons.


2 comentaris:

  1. ;-)

    Algun dua vindré a casa teva només per jugar als jocs que han marcat la meva vida ^^

    ResponElimina
  2. Hi estàs convidada. Però avisa, eh? Que netejo, he he... I si vols jugar a videojocs, els que vulguis. De gairebé totes les consoles tinc dos comandaments com a mínim (de les portàtils no, però si tens la DS podem jugar plegats).

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...