Què estàs buscant?

dimecres, 22 de juliol del 2009

Còmics i videojocs: Bola de Drac (5a part)

A l'última entrega vaig dir que la propera (la d'avui) seria "la setmana que ve", i han passat 20 dies. Espero que em pugueu perdonar. Entre les vacances i que ara he començat a escriure més o menys cada dos dies en comptes d'estrictament cada dia la cosa s'ha dilatat. Però bé, ja sóc aquí per parlar dels videojocs de Bola de Drac que han sortit durant la generació actual de consoles, incloses les portàtils.



El Dragon Ball Z: Burst Limit, per a Playstation 3 i Xbox 360 (2008), era el primer títol de la sèrie per a les noves consoles, les considerades de la segona generació de 128 bits. Agafant elements dels exitosos Budokai Tenkaichi, duu la fidelitat gràfica respecte a l'anime una mica més enllà, tot i que encara no és cert, per molt que diguin algunes anàlisis entusiastes, que es pugui confondre en cap moment amb un capítol dels dibuixos animats.

Per cert, si us interessa una anàlisi feta per mi, podeu fer clic aquí. Si us fa mandra, tot i que m'agradaria que la llegíssiu, us diré que bàsicament el joc està bé, però que es fa curt perquè abarca una part de la història una mica massa concreta i el número de personatges que podem portar és bastant limitat, sobretot si ho comparem amb els jocs a què ens havíem acostumat els darrers anys.



Tirem enrere, al 2005, per parlar del primer títol per a la Nintendo DS. Per què? Doncs perquè si volem veure més jocs de Bola de Drac en consoles de sobretaula de la generació actual haurem d'esperar, o llegir el que vaig escriure'n fa un temps. Però bé, pel que fa al vídeo, és del Dragon Ball Z: Supersonic Warriors 2, que és la continuació del que ja va sortir per a Gameboy Advance, comentat a la darrera entrega. Pel tràiler sembla que tingui bona pinta, però he de dir que jo l'he provat i no m'ha convençut gens el sistema de control.



Aquest és el Dragon Ball Z: Shin Budokai, de la PSP. Va sortir el 2006 i era la versió portàtil dels Budokai Tenkaichi. Estava força ben aconseguit, però tot era a escala més petita, i no ho dic només per la mida de la pantalla.



El 2007 va sortir el Dragon Ball Z: Goku Densetsu, per a la Nintendo DS. I demostrava que l'estil RPG-cartes continua essent ben valorat pels japonesos, perquè no hi ha generació que se n'hagi salvat, pràcticament.



El mateix any teníem el Dragon Ball Z: Shin Budokai 2, també per a la PSP, com sempre polint cosetes i amb variacions a la línia argumental.



I l'any passat, el 2008, ens arribava aquest Dragon Ball Origins, una sorpresa per a la Nintendo DS que es basa en aquells principis de la història que no acostumem a veure als videojocs, i que fa ús de les característiques de la consola d'una manera molt encertada. El joc, amb elements d'RPG i de beat'em up, abarca fins a la saga d'en Cor Petit pare i a l'edició europea s'ha respectat la música de l'opening original, que sembla una ximpleria però no és gens habitual quan ens arriben els jocs de Bola de Drac al Vell Continent després de passar pels EUA, on tot ho canvien.



Aquest és de 2009 i es tracta de la versió en videojoc de l'aberració cinematogràfica Dragon Ball Evolution. El poso aquí perquè duu el nom de Bola de Drac, però és tan lamentable com la pel·lícula que el justifica. No només perquè es basi en un horrorós film, sinó perquè es veu que com a joc de lluita també és deplorable. Oblidem-lo i pensem en els que vindran, perquè a banda dels que ja he dit per a la Xbox 360 i la Ps3 també en tindrem un per a la Nintendo DS, com vaig anunciar també fa temps.

La propera entrega, ja no goso dir si serà la setmana que ve o no, repassaré els jocs arcade que han protagonitzat en Goku i els seus amics i aliats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...