Què estàs buscant?

dijous, 26 de novembre del 2009

Cinema i videojocs: The Hunt for Red October

Segurament no és una de les grans pel·lícules de la història del cinema, i pot semblar una curiosa elecció per a l'article d'avui, però ara feia temps que no parlava de pel·lícules versionades en videojoc i m'ha vingut al cap aquesta. Jo no hi he jugat mai, però recordo la portada d'aquest títol per la seva habitual presència als catàlegs de les botigues que s'anunciaven a les revistes especialitzades. Estic parlant de The Hunt for Red October, una pel·lícula de 1990 protagonitzada per en Sean Connery que es basava en el llibre homònim de Tom Clancy, i que després continuaria amb Patriot Games i una sèrie de pel·lícules que seguiria la sèrie de novel·les.


Aquí tenim la portada de la versió de la Nintendo, que va sortir el 1991. Abans d'això retrocedirem una mica, al període 1987-1988, que va ser quan van aparèixer les primeres versions del joc. Com pot ser? Perquè aquelles es basaven en la novel·la, i van veure la llum a la majoria dels habituals ordinadors de l'època (ZX Spectrum, Amiga, Commodore 64, Atari ST, Atari 8-bit, Amstrad, i els PC i Mac, esclar). Curiosament, no he trobat cap vídeo de cap de les versions, però sí que he vist imatges de les caràtules, que no tenen el senyor Connery, per tant podríem assegurar que existeixen.

I després hi ha la versió basada en la pel·lícula de 1990. Igual que va passar amb el film, el joc no va entrar a la llista d'imprescindibles de cap de les màquines. I això que el de 1987 es considera un gran simulador de submarins...

Bé, al gra: a partir de la pel·lícula, entre 1991 i 1993 segons la consola, van anar sortint versions per a alguns dels microordinadors abans esmentats (que passaven a tenir dos The Hunt for Red October, doncs) i per a la NES, la Gameboy i la Super Nintendo (aquesta última el 1993).


Aquí tenim el de la NES, amb un poderós himne de la Unió Soviètica (ara Rússia té el mateix himne, però amb la lletra canviada) en un moment en què encara no havia caigut l'imperi, tot i que estava a puntíssim de fer-ho. De la versió 8 bits s'ha de dir que tenia en exclusiva una última pantalla de plataformes.


Tampoc no he pogut aconseguir cap vídeo en condicions del de la Gameboy, però amb una imatge ja ens podem fer una idea almenys del seu aspecte gràfic. Es diu que el de la portàtil de Nintendo era un dels seus millors títols d'acció, com a mínim en aquella època.


El de la Super Nintendo (he deixat expressament el vídeo llarg perquè es vegi des del principi) ja no té, curiosament, el famós himne. Era 1993 i en teoria ja havia passat el "perill", però mira. És digne de ser destacat el fet que a la versió del Cervell de la Bèstia hi ha unes fases de bonus en què la visió del submarí passa a primera persona i es pot fer servir el Super Scope, un accessori que era com el Menacer de la Mega Drive, però a la competència. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...