Què estàs buscant?

dilluns, 30 de novembre del 2009

Còmics i videojocs: Hi no Tori, d'Osamu Tezuka

Osamu Tezuka és el meu autor de manga preferit, totes les seves obres m'encanten, però n'hi ha algunes que sobresurten entre les altres. És el cas de Hi no tori, una obra mestra que la prematura mort de l'autor va deixar inacabada a un volum del final, i que ha estat editada en castellà per Planeta, tot i que només parcialment, i van passant els anys sense que la continuï tot i que només quedaven 3 volums per acabar.



En fi, és un dels còmics més coneguts del Déu del Manga, i es va adaptar també a d'altres mitjans. Tenim, per exemple, una pel·lícula d'imatge real de 1978 (que curiosament només existeix en DVD a l'estat espanyol), un llargmetratge d'animació de 1980 anomenat Phoenix 2772, un altre de 1986 amb el títol Hi no tori: Ho-ô, 2 OVA (episodis creats per a la venda directa) de 1987, i una sèrie de 13 capítols de 2004.

I videojocs, altrament no en parlaria en aquest bloc. El 1987 en va sortir un desenvolupat per la gran Konami per a l'MSX, com no podia ser d'una altra manera:



Recorda sospitosíssimament el Knightmare, oi? El mateix any va sortir-ne un altre per a la NES, el Hi no Tori: Gaô no Bôken, també de Konami però totalment diferent. Això també em sembla molt curiós.



Així doncs, van sortir 2 videojocs de Hi no Tori, que adaptaven diferents etapes del manga original. El personatge de l'Au Fènix, a més, fa una aparició estelar a l'Astroboy: Omega Factor de la Gameboy Advance, com molts altres personatges dels manga d'en Tezuka.

Pel tipus de còmic que és tampoc no crida gaire a fer-ne videojocs, però sempre és una alegria saber que algú s'hi va atrevir, encara que d'això en faci ja 22 anys. Com us podeu imaginar... els vull!

1 comentari:

  1. Hi no tori, obra maestra donde las haya...

    Por cierto, ¿No crees que se podría considerar a "Black Jack 21" como una pieza más del universo de Hi no Tori aunque no sea una obra original de Osamu Tezuka?

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...