Què estàs buscant?

dimarts, 10 de novembre del 2009

Jocs de la meva infantesa: Day of the Tentacle (PC)

Per diverses circumstàncies no he fet pràcticament mai ús dels ordinadors per jugar a videojocs (no compto l'MSX), però sí que hi ha un joc de la meva infantesa que estava pensat per a PC, i és el llegendari Day of the Tentacle, considerat com una de les millors aventures gràfiques i fins i tot un dels millors títols en general que existeixen.


Aquesta era la portada del també conegut com a DOTT. Com sol passar amb els jocs d'ordinador, molt poca gent el tenia original, i circulaven fotocòpies del llibret d'instruccions amb els codis per superar un punt del principi on es demana una combinació d'elements que fa les funcions de codi de seguretat antipirateria.

No és cap novetat això que diré, però alguns dels jocs de la meva infantesa que he comentat no els he tingut personalment i els recordo d'haver-hi fet unes quantes partides a les consoles d'amics o familiars meus, com és el cas d'aquest títol que recupero avui. Hi jugava a casa d'un amic, i en recuperar-lo ara per fi al meu ordinador (ara explicaré aquest "per fi") he pogut avançar bastant gràcies a que recordava com solucionar algun dels obstacles. Però abans de continuar vegem una mica com es movia.


A la versió en castellà tot el text és en la llengua de Cervantes, però les veus es mantenen afortunadament en anglès, la versió original. Això sí, estem parlant del format CD. Els primers jocs venien en disquets i només tenien text. Doncs bé, aquest joc, que en realitat es diu Maniac Mansion 2: Day of the Tentacle, és una producció de 1993 de LucasArts, segell de videojocs de George Lucas, el creador de Star Wars, vaja.

Es tracta d'una aventura gràfica que fa ús del motor Scumm, inaugurat al Maniac Mansion, que consisteix en una sèrie de verbs i objectes que combinem amb clicks del ratolí, instrument que també ens serveix per apuntar allà on volem que vagin els personatges. Això que sembla tan obvi va néixer amb el Maniac Mansion (que, per cert, tenia versió en NES, Atari ST, Amiga i Commodore 64) i es va veure en molts jocs, posteriorment.

Com deia abans, per fi el tinc, i no és que me l'hagi comprat, sinó que me l'he descarregat com a abandonware que és, i hi jugo gràcies a l'emulador de Scumm que tinc instal·lat a l'ordinador. De fet, encara que compris el joc, si el vols fer anar en un PC actual has de tenir aquest emulador o el DOSBOX, perquè el sistema operatiu de l'època i el d'ara són tan diferents que la compatibilitat no és tan fàcil com posar un joc de la Playstation a la Playstation 3, per exemple. Així que no em sento tan "pirata"...


Aquí teníem la introducció d'aquest divertit joc ple d'humor, tenint com a un dels seus grans atractius el control de tres personatges situats al present, al passat i al futur, i que és un dels grans de la història dels videojocs. Hi ha fanàtics d'altres aventures gràfiques com els Monkey Island que en reneguen, però cal ser una mica obert de mires, jo mateix no he provat els Monkey però tinc pensat fer-ho. Ara, el que forma part de la meva infantesa és el DOTT.

I ara us ensenyaré algunes mostres de l'impacte que va tenir aquest títol al món dels videojocs:


Unes Converse decorades amb motius del joc! Una frikada de la mida d'un campanar, tot i que és un producte no oficial i ignoro si es va produir en sèrie o no.



Una paròdia on tot queda a casa, però no en conec l'origen.



Uns ninotets de llana dels tentacles!



Una mica de cosplay...



2 comentaris:

  1. Un gran joc, no me'l vaig poder passar perquè se'm penjava.

    Soc el Christian

    ResponElimina
  2. Precisament és a casa teva on hi jugava, he he...

    Per cert, no tens per què escriure com a anònim si tens compte a Google, que el tens.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...