Què estàs buscant?

diumenge, 1 de novembre del 2009

Sèries i videojocs: Futurama

Futurama, la segona creació més famosa del geni Matt Groening, malgrat que té versió en còmic com passa amb Els Simpson, en realitat és un producte originalment creat en el format televisiu d'episodis d'uns vint minuts. Per tant, és una sèrie, i l'únic videojoc que se n'ha fet l'he de comentar precisament en aquesta secció.


El videojoc, per a Xbox i Playstation 2 (amb una versió per a la Gamecube que no va veure la llum) va sortir el 2003 i es presentava com un títol d'acció, d'aventures, en 3 dimensions i amb un argument original creat expressament per a l'ocasió. Com als còmics, la història que se'ns explica aquí no la trobarem pas en cap episodi de debò, però si no volem comprar-nos el joc només per això sempre podem veure les seves escenes cinemàtiques, totes juntes i muntades, com a extra de l'episodi especial en DVD La bestia con un millón de espaldas. Malauradament, aquella versió dels vídeos està retocada per diversos motius, així que l'original només la veurem jugant al joc, que per cert fa aquesta cara:


Aquí veiem com és el joc, en versió Playstation 2. Com es pot veure, tot i el problema de sincronia del vídeo (que no passa en realitat al joc), les veus de doblatge són les que es van fer servir per a la televisió, cosa que succeïa a la versió original del videojoc i que en la localització d'aquí es va respectar, molt sàviament.

Pel que fa al desenvolupament en sí, el control és correctíssim, el joc és divertit, els gràfics ens transporten, sense ser espectaculars, gairebé a un capítol de la sèrie, portem diversos personatges... però només hi una modalitat de joc, és facilot i molt linial, sense permetre'ns escollir res en cap moment, de manera que es fa repetitiu. Sigui com sigui, és un títol entretingut per als fans de Futurama i no decep en aquest sentit. En general, però, va rebre crítiques modestes, que anaven des de l'insuficient fins al notable molt baix.

Sembla ser que les versions per a totes dues consoles són molt semblants, de manera que cap d'elles no trobarà a faltar res de l'altra, però com sempre, si tenim els dos sistemes podem triar, així que posats a escollir és més normal decantar-se per la Xbox, consola que arriba tècnicament més lluny i que, per poc espectaculars que siguin els gràfics, sempre es veurà un pèl millor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...