Què estàs buscant?

dijous, 24 de desembre del 2009

Còmics i videojocs: Go! Go! Ackman

El cas del còmic que va veure versió en videojoc d'avui és una mica peculiar. Go! Go! Ackman és una història curta (d'uns quants capítols, però que no arriba a constituir ni tan sols un volum, i que es troba al tercer tom de la col·lecció Teatro Manga) d'Akira Toriyama, el cèlebre creador de Dr. Slump i Bola de Drac, a més de dissenyador de personatges i monstres dels RPG Dragon Quest i Blue Dragon, entre altres coses de menys importància.


Doncs bé, encara que sembli mentida (tot i que al Japó tot és possible), existeixen 4 videojocs basats en les aventures d'aquest petit vampir que té un pentinat sospitosament semblant al d'en Trunks, 3 per a la Super Nintendo i 1 per a la Gameboy, i abans que us ho pregunteu, no, no hi va haver versió europea, ni tampoc americana, encara que els vídeos que posi tinguin text en anglès (segurament és un pedaç). El còmic es va publicar a la revista V-Jump entre 1993 i 1994, i el primer videojoc, Go! Go! Ackman, arribava precisament l'any del Mundial de Futbol dels Estats Units:


Com es pot veure passats els primers minuts introductoris, és un plataformes entretingut i simpàtic, i a més basat en el manga d'un pes pesat del mitjà. La segona part, Go! Go! Ackman 2, va sortir el 1995, i ja s'allunyava més del guió del manga.


També el 1995, però ja al final, arribaria la tercera i última part per a la 16 bits de Nintendo:


Es veu que aquest tornava una mica als orígens, i agrada als fans perquè es pot triar entre controlar el protagonista i el seu rival de tota la vida, en Tenshi-kun. Per cert, l'efecte de so del salt del protagonista és el mateix del de Super Mario World! Mireu aquest vídeo: fins i tot s'anunciava per televisió, aquest videojoc, amb escenes animades fetes expressament per a l'ocasió!

 
L'estiu del mateix 1995 havia sortit per a la Gameboy un títol radicalment diferent però també basat en aquest manga d'11 episodis:

 

I és una llàstima, però ningú no n'ha penjat cap vídeo al Youtube, de manera que ens haurem de conformar amb una captura d'imatge. Per acabar de comprovar la gran repercussió que va tenir aquesta obra "menor" del Pare Tori, com se l'anomenava a casa nostra a l'època de la sèrie blanca de Bola de Drac, us poso la primera meitat... de la versió animada!


Però no ens emocionem gaire, va ser un únic episodi d'aproximadament un quart d'hora. Una frikada emesa el 1994 a l'anomenda V Jump Festa.


2 comentaris:

  1. que bo, a mi el de gameboy em venia en un pack d'aquests de 16 en 1, jajaja
    :-)

    Bon Nadal!

    ResponElimina
  2. Bon Nadal a tu també, i gràcies per llegir el bloc i comentar-hi de tant en tant! Bon Any (tot i que encara escriuré unes quantes vegades més aquest 2009)!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...