Què estàs buscant?

divendres, 12 de febrer del 2010

Jocs de la meva infantesa: Manx TT Superbike (Saturn)

Fa temps ja vaig parlar d'un joc de motos que m'havia marcat, el Super Hang-On. Aquest cop parlaré del segon, que em va agafar ja en plena adolescència, un imprescindible del catàleg de la Saturn conegut amb el nom de Manx TT Superbike.

 

Quins records que em porta veure aquesta caràtula, de quan me'l van regalar, tot i que no recordo si va ser per Nadal, per Reis, per l'aniversari o pel sant. Abans l'havia vist en recreatives,  on per cert podien competir fins a 8 jugadors simultàniament, segons com fos d'esplèndida la sala, però tot i l'atractiu d'enfilar-se en aquesta mena de mobles no tenia per costum anar a aquests centres que ara costen tant de trobar, i quan ho feia acostumava a decantar-me pel Daytona USA

La versió arcade d'aquest joc va sortir el 1995 i el van dur a terme els equips de programació AM3 i AM4 de Sega (AM2 és l'encarregat dels Virtua Fighter, per exemple). 


El vídeo no té gaire qualitat, però podem veure perfectament que malgrat la intensíssima sensació de velocitat no es produïa pràcticament popping, efecte que per desgràcia sí que és força present a la versió de la Saturn, ja des de la seva introducció:


Però el que va fer famós aquest joc, a banda de totes les seves virtuts, era el truc que ja a la versió arcade permetia muntar... ovelles!


El truquet, que és més una curiositat que una altra cosa, es va mantenir per a la versió domèstica de la 32 bits de Sega, apareguda el 1997 i convertida uns mesos després a PC, amb algunes millores.

La versió de la Saturn donava el millor que podia donar de sí el sistema, que malauradament no arribava tan lluny com les seves parentes, les recreatives. El més important, la diversió i la velocitat, però, es van mantenir, i fins i tot se li van afegir modalitats de joc. I la banda sonora, que es pot escoltar posant simplement el CD en un reproductor, és enganxadissa com ella sola.


Sembla que hagi de ser complicat, controlar les motos, i no diré que és fàcil, però la resposta del comandament és molt bona, i encara més (diuen, encara no ho he provat, i ja em val perquè el tinc) amb el comandament analògic. El problema és que circulant a tot drap, sobretot amb les motos que agafen més velocitat, és difícil agafar bé revolts tan tancats com els que sorgeixen de tant en tant. 

És un joc que demana cometre el mínim d'errors possibles, perquè si no és impossible quedar primer, i això és un repte difícil però assolible. Amb molta pràctica vaig arribar a dominar-lo, però fa tants anys que no hi jugo seriosament que hauré de tornar a entrenar, i amb l'excusa aprofitaré per provar el pad analògic. De regal, un vídeo del Manx TT de veritat:


I és que el joc es basa en la famosa cursa de motos que té lloc a l'illa de Man (Regne Unit), tot i que no crec que en sigui un producte oficial. I si no us ho creieu, mireu aquestes monedes autèntiques, en commemoració del 50è aniversari del trofeu:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...