Què estàs buscant?

diumenge, 11 d’abril del 2010

Còmics i videojocs: Dr. Slump

Avui, a Còmics i Videojocs, tornem a parlar d'un còmic d'Akira Toriyama, el segon més cèlebre després de Bola de Drac. Es tracta de Dr. Slump, obra publicada a la revista Weekly Shônen Jump entre 1980 i 1984 i recopilada en 18 volums, 15 en la nova edició definitiva. Guanyadora del prestigiós Shogakukan Manga Award el 1981 en les categories de shônen i shôjo al mateix temps, va ser adaptada a una primera sèrie de televisió de 243 capítols, que és la que coneixem més aquí, 11 llargmetratges i una segona sèrie de 74 episodis a finals dels anys noranta. 


Aquesta, no cal que us ho digui, és l'Arale, la nena robot creada per en Sembei Norimaki, que en principi és el protagonista de la sèrie però li passa una mica com al Homer Simpson, que es veu eclipsat pel seu fill. 

Doncs bé, Dr.Slump i Bola de Drac són obres completament diferents, hi ha qui considera la primera millor que la segona, i jo personalment crec que no són comparables. Totes dues són obres mestres i fan que perdonem el mestre Toriyama si des del final de Bola de Drac no ha treballat gaire. Malauradament, la presència de Dr.Slump al món dels videojocs és molt inferior a la de les aventures d'en Goku i en cap cas no va sortir del Japó. 


Això no és ben bé un videojoc, almenys segons els meus paràmetres particulars, però m'ha fet gràcia l'anunci i us el volia posar. Són les maquinetes Game & Watch dedicades a l'Arale, de 1982. Però el primer videojoc pròpiament dit arribaria el 1984 de la mà d'Enix, amb el nom de Dr. Slump Bubble Daisakusen, per al PC-6001 de NEC:


La incompleta fitxa que n'he trobat diu que és un joc d'acció, suposo que vol dir "de plataformes", però no he estat capaç de trobar-ne cap vídeo ni cap captura del joc pròpiament dit. Una llàstima, certament. Passarien molts anys fins a la següent aparició, de 1999, per a la Playstation:


Tampoc no n'he pogut trobar cap vídeo, i em sembla molt estrany tenint en compte la importància de l'obra i que és relativament recent. L'únic que en puc dir és que es basava en la segona sèrie d'animació, com es veu de seguida amb el disseny dels personatges. Després d'allò l'Arale sortiria al Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3 (Playstation 2 i Wii, 2007):


Aquí la tenim com a convidada en un joc de Bola de Drac, però no hi està ficada amb calçador, sinó que fa referència a aquells capítols inoblidables en què en Goku visita la Vila del Pingüí i lluita contra el coronel Blue. També com a convidada la tindríem als famosos Jump Superstars (2005) i Jump Ultimate Stars (2006) de la Nintendo DS:


I finalment, també per a la Nintendo DS, tenim un joc de 2008 amb el títol Dr.Slump: Arale-chan, que jo fa temps vaig provar (ehem...) i he de dir que és un joc en 3D que no sé ben bé a quin gènere el podríem classificar, on controlem l'Arale i hem de fer alguna cosa (cal saber japonès) per la Vila del Pingüí. Ara, no sembla gaire bo.

Què? Molt pixelat, oi? Doncs sí, el joc és en 3D i fa servir la tècnica del cel shading, però trobo que amb mala fortuna, perquè el resultat final no és gaire no. Argumentalment i pel que fa a dissenys es basa en la primera sèrie de dibuixos, i en Goku també hi apareix! Però novament tenim un joc de Dr.Slump sense vídeo. Quina cosa més curiosa, no se'n troben ni anuncis de televisió.

Això fa encara més profunda la sensació que aquesta magnífica obra i els videojocs no han tingut mai gaire bona relació, i la presència a les consoles d'aquest ric univers no ha despertat l'interès de gaire gent. No és la primera vegada que em sorprèn negativament la poca presència d'un còmic important al món dels videojocs, però aquest cop esperava una mica més.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...