Què estàs buscant?

divendres, 9 d’abril del 2010

L'últim joc de la Master System

Em pensava que l'entrada d'avui seria més fàcil de fer, i no és tan fàcil com sembla trobar informació sobre quin va ser l'últim videojoc oficial de cada consola. Però en el cas de la Master System l'he trobat i, com que és un joc del que ja havia parlat no fa gaire, per donar-hi una mica més d'interès parlaré de l'últim títol que va sortir a cada mercat.


És el The Smurfs: Travel the World o The Smurfs 2 (1995-96), de la companyia francesa Infogrames, que a més de ser l'últim títol oficial de la Master System a Europa ho és a nivell mundial (al Brasil sembla que es van continuar fent coses, sobretot ports d'altres consoles de Sega, però no és ben bé oficial). Com deia, ja l'havia esmentat en repassar els videojocs dels Barrufets, però aquell cop el vídeo de la versió de la Master System no el vaig posar, o sigui que ja va bé. 

La sort de la Master System com a consola va ser diferent a cada mercat. A Europa va competir amb la NES i fins i tot la va superar, i al Brasil va tenir un èxit espaterrant, però als Estats Units i al Japó va fracassar. Als EUA l'últim joc va ser el que veurem ara:



Si, estimades lectores i estimats lectors, com ho veieu: el Sonic the Hedgehog, de 1991, va ser l'últim cartutx llançat als Estats Units per a la Master System, que allà es va deixar de fabricar el 1992. Encara més greu és el cas japonès, on va viure un calvari (de fet, la Master System que coneixem com a "I" és una modificació de la versió japonesa, coneguda com a Sega Mark III, i la II que té gairebé tothom allà no va sortir). Contra la NES japonesa, la Famicom, no va poder fer absolutament res, i l'últim joc llançat va ser aquest:



El Bomber Raid, de 1988! Sí que va durar poc, allà, la consola. No ho sabia. En fi, una llàstima, perquè en aquest cas sí que és evident que es tracta d'un problema de domini de mercat de la NES, no pas de les mancances de la Master System, superior en molts aspectes, però no en popularitat que és el que, al cap i a la fi, compta per a les empreses. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...