Què estàs buscant?

dilluns, 5 d’abril del 2010

Jocs que no van veure la llum: Battletoads (Master System, GBA)

Avui parlaré d'un joc que no va veure la llum... en dues consoles diferents. Els Battletoads van néixer de la mà de Rare (Banjo & Kazooie, Killer Instinct...) el 1991 en un llegendàriament difícil joc per a la NES, amb versions per a l'Amiga (1992), Mega Drive, Game Gear i amb un nom diferent per a la Gameboy (1993), i Amiga CD32 (1994). 


Fent una mica d'història, hi va haver seqüeles, com el Battletoads & Double Dragon (NES, SNES, Mega Drive i Gameboy), el Battletoads in Battlemaniacs (SNES), una versió exclusiva per a les recreatives i fins i tot un joc per a la Gameboy el 1991 que duia el mateix títol que el de la NES, amb disseny de capsa inclòs, però completament diferent. Tot i així, algunes versions es van quedar sense veure la llum, que són les que presento avui.


Precisament el Battletoads in Battlemaniacs, que oficialment només va sortir per a la Super Nintendo. La versió de la Master System estava inacabada quan es va cancel·lar, si bé posteriorment va sortir, tal com estava i com va passar amb tants altres jocs, al mercat brasiler (d'aquí la caràtula que he posat abans). Els motius de la cancel·lació no es van fer públics, i de fet estava tan a punt de sortir que ja se n'havia fet una ressenya en un mitjà britànic. 

No és que fos il·legal, la versió brasilera, en realitat hi havia un acord amb Virgin, que és qui l'havia de llançar a Europa, però com que es basa en un material inacabat hi ha uns quants errors gràfics, de so  i de jugabilitat malgrat que no és impossible de completar. Però encara hi ha un altre joc protagonitzat per aquests gripaus antropomòrfics imitació de les Tortugues Ninja que no va sortir:


Sí, un Battletoads per a la Gameboy Advance, que pel que es veu al vídeo es mou bastant bé, però... pel que fa a gràfics i respecte a la franquícia, faltava bastant per polir (si és que es volia polir, perquè si no hauria estat un probable fracàs i per tant ja van fer bé en deixar-lo estar). En fi, no he trobat cap informació de quan s'estava desenvolupant aquest joc, i si ens hem de guiar per la Wikipedia no va existir mai ni com a projecte, però el vídeo mostra el que mostra. I quan el vídeo ja no existeixi... com ha passat altres vegades, aquí ja no el podrem veure més.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...