Què estàs buscant?

divendres, 11 de març del 2011

Llegendes dels videojocs: monstres al Grand Theft Auto San Andreas

Avui torno a portar una entrada sobre llegendes urbanes de la història dels videojocs, llegendes que en molts casos no coneixia però que he anat descobrint precisament buscant-ne per poder escriure sobre elles. I la que he trobat avui m'ha fet molta gràcia. 



L'àudio no és el del joc, naturalment, perquè sembla que Youtube eliminava els àudios dels vídeos d'aquest joc. En fi, resulta que hi havia un mite que deia que al Grand Theft Auto: San Andreas hi sortien alguns éssers terrorífics de l'imaginari cinematogràfic dels Estats Units, com en Bigfoot, que podem veure al vídeo. Un altre que se suposa que surt al joc és en Leatherface, de la saga La Matança de Texas


Cap dels dos no és fàcil de matar, fan força por i ja és aquesta, la idea. Se suposa que s'aconseguia anant a un bosc molt concret, quedant-se al mig d'un punt molt concret, a mitjanit. I llavors venia. Curiosament, només passava a la versió de PC. Sospitós, eh? Naturalment, perquè era un mod. I milers de persones perdent hores intentant trobar aquests monstres, amb l'esperança que serien el que es coneix com a Ous de Pasqua, intencionadament inclosos per part de Rockstar. Doncs no, una llegenda urbana. 

I n'hi havia més, fins i tot vampirs. Es veu que l'origen de tot això està en què si anaves al bosc i plovia, per un error del joc sonava com una serra mecànica, o aquesta és una de les versions de la història. I d'aquí, com sempre, es va exagerar tot. Suposo que els mods van venir després. El que no és cap llegenda és això:


Són els anomenats Blue Hell, escenaris descartats pels programadors però no esborrats del codi dels jocs, i que per errors de programació algú va ser capaç de trobar mitjançant mètodes molt concrets i després difosos per la xarxa. El que vèiem al vídeo, per exemple, se suposa que era una Liberty City que al final va caure del San Andreas, que ja té prou ciutats per si mateix. 

El que també hi ha, i aquest cop intencionat, són referències a llegendes urbanes de la vida real, com la cara de rata que es pot veure a la carn de l'hamburguesa gegant que hi ha als Burger Shot, o coses que Rockstar va posar perquè li va venir de gust: una cadira de rodes rovellada, cotxes destrossats que funcionen perfectament i de vegades es mouen sense conductor, i uns mapes amb punts marcats on se suposa que es podien veure OVNIs. 

1 comentari:

  1. Uff que raro, jo he jugat molt al San Andreas i he vist coses paregudes pero no eixes... Al mode multijugador, prova a tallar-li el cap al jugador 1 amb una katana ;) Ara et linkejare ok?

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...