Què estàs buscant?

dilluns, 2 de maig del 2011

El personatge: els Hammer Brothers

Feia moltíssim que no tocava aquesta secció, però l'entrada d'avui me l'han inspirat els recents intents de passar-me el Super Mario Bros. I és que no tenen per què protagonitzar-la els protagonistes dels jocs, sinó que també ho poden fer alguns personatges concrets i inoblidables. Els d'avui no els oblidaré, però no precisament per un bon motiu, sinó perquè em tenen fins als nassos. Són els Germans Martell o Hammer Brothers.


Aquests petits fills de sa mare, que són no sé quants germans, van fer la seva primera aparició el 1985 a l'esmentat joc d'en Mario, i tenen el seu moment de glòria a la pantalla 8-3, la penúltima i la que es considera la més difícil, d'aquest llegendari videojoc. Per tal d'il·lustrar el que estic dient poso un vídeo que inclou efectes especials que afegeixen dramatisme al tema:



No és la primera pantalla on surten, però trobar-se'n un o dos en pantalles anteriors no és excessivament problemàtic. Aquí n'hi ha un fotimer, i a més passa el següent: com que aquest joc no té continues, el meu intent de passar-me'l fent totes les pantalles el vaig donar per satisfet després d'esforçar-m'hi molt i fracassar, perquè no és una tasca gens fàcil. Per molt bé que coneguis el SMB els últims dos mons són complicadets. I, com deia, no hi ha continues. Per tant, des de llavors hi jugo fent servir les warp zones per tal de plantar-me al món 8 el més aviat possible.

Però durant el procés passa que arribes sí o sí amb el Mario petit a la pantalla 8-1 (la warp zone de la pantalla 4-2 que duu al món 8 només es pot trobar amb el Mario petit), i com que tampoc no és gens fàcil el més normal és arribar a la 8-3 en el mateix estat. Està bé, hi ha un bolet per allà, però la dificultat de la pantalla va més enllà del tema dels Germans Martell, i a més és freqüent perdre el poder que proporciona abans de trobar-te amb el primer d'ells. En resum: fer aquesta pantalla amb el poder de llançar boles de foc marca moltíssim la diferència. I arribar-hi a través de les warp zones fa impossible aquesta fita.



Que bufó... hi és en versió peluix i tot... Doncs no! De bufó, res. És un malparit. Ell i tots els seus germans. Perquè els enemics del Super Mario Bros. i en general de tots els Super Mario són relativament fàcils de vèncer. Sovint és facilíssim el senzill fet d'ignorar-los i continuar endavant. Però aquests, no. Són indiscutiblement els més complicats de vèncer de tot el SMB, comptant-hi també els enemics finals, que a sobre també es poden guanyar saltant-los per sobre i tocant la destral que fa caure el pont.

A partir del Super Mario Bros. 3 (i en aquest ens els trobem al mapa) van tornar a aparèixer en diversos jocs de la franquícia, però se'ls sumarien versions encara més difícils: hi havia els Boomerang Bros. (SMB 3, New Super Mario Bros. per a la DS i la Wii i Super Mario Galaxy 2), els Amazing Flyin' Hammer Bros. (Super Mario World), els Ice Bros. (al New Super Mario Bros. Wii), els Fire Bros. (al SMB 3 i al New Super Mario Bros., tant per a la DS com per a la Wii) o els Sledge Bros. (als mateixos jocs que els Fire Bros.). Curiosament, als New Super Mario Bros. es diuen Sumo Bros., però ja existien uns Sumo Bros. al Super Mario World, que eren diferents i llançaven llamps. De fet, els Hammer Bros. normals no sortien al joc de la Super Nintendo.



Aquí vèiem un dels Amazing Flyin' Hammer Bros. Calia complicar uns enemics prou difícils per si mateixos? Es veu que sí. I espereu, perquè l'altre dia vaig parlar de l'autèntic Super Mario Bros. 2, el que aquí ens va arribar com a Super Mario Bros.: The Lost Levels, i vaig dir que era un dels jocs més difícils que hi ha. La intenció de Nintendo era fer un Super Mario Bros. més difícil per a aquells que ja no el consideraven un repte, i sí, els Hammer Bros. hi tornen a aparèixer, i aquesta vegada amb més freqüència. Només per això ja em crec que és un joc tan complicat com diuen.



Aquí els tenim al Mario Strikers Charged Football, de la Wii, com a mostra de les moltes altres aparicions en què els podem veure, ja fora dels jocs de plataformes, i és que malparits o no formen part de l'Univers Mario i els anem veient en tota mena de títols protagonitzats per en Mario i companyia, i també a les sèries d'animació que hi ha sobre aquest univers. De vegades ens ajuden o són simples espectadors o assistents, i els veiem per exemple al Super Smash Bros. Brawl (on són assistents, mentre que als dos primers Smash Bros. només hi sortien de fons), o al Mario Kart Wii, i en general als Mario Party, als Paper Mario, en els d'esports o en els RPG. Es mereix una menció especial la seva important presència al plataformes de la Nintendo DS Super Princess Peach, on són molt freqüents i presenten noves variants: els Calm Hammer Bros. i els Calm Amazing Flyin' Bros., que són com els que no tenen el "calm" al nom però que dormen i si no els fas res et deixen en pau. Igual que els Hammer Bros. normals, tenen com a líder l'Army Hammer Bro, que seria la tercera nova espècie que presenta aquest joc.

El problema d'aquests personatges, almenys en el cas que conec millor, que és el dels Hammer Bros. en la seva versió més pura, la protagonista d'avui, és que són difícils de preveure. No tenen un comportament totalment automàtic, i els martells que llancen poden arribar a omplir la pantalla. Evidentment, si et toquen et maten, i si els saltes al damunt i estan preparant un martell també has begut oli. En fi, un autèntic maldecap. Precisament el fet que no siguin considerats enemics de final de pantalla o de joc és el que els fa tan perillosos, perquè es repeteixen i et poden fer consumir un munt de vides, cosa especialment greu al primer Super Mario Bros., on com he dit abans no hi ha continues.

 




3 comentaris:

  1. felicitats per l'article. m'ha agradat molt. el que no m'agrada tant és el personatge en qüestió!!! suors fredes cada cop que me'l trobava a super mario bros 1!!!! xD

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies! Sí, em fan odiar el joc. I me'l passaré perquè és un objectiu i com a jugador no em puc permetre el deshonor de no aconseguir-ho, però estan molt per sobre del nivell de dificultat general del títol. Fills de puta...

    ResponElimina
  3. Com es nota que has escrit aquesta entrada desde la ràbia :D

    La veritat és que son molt pesats i odiosos pero al menys en altres jocs et pots "venjar" amb el disfraç de Hammer Bros.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...