Ja fa un temps vam repassar la història de la Gameboy Color, la consola que va arribar el 1998 com a evolució de la Gameboy de tota la vida, la clàssica, la que era "sense color". Però quins van ser els cartutxos que la van acompanyar en el seu llançament? Doncs és això el que veurem avui. I començarem amb el mercat japonès, on la portàtil va aparèixer el 21 d'octubre.
El primer absolut és el Dragon Quest Monsters, que als Estats Units va arribar el 2000 com a Dragon Warrior Monsters. Era el primer joc de la llegendària franquícia en què en comptes dels protagonistes els qui lluitaven eren els monstres, molt a l'estil dels Pokémon, en la principal subsaga d'spin-offs dels Dragon Quest. Curiosament, va sortir un mes abans que la consola, de manera que tècnicament no la va acompanyar. Sí que ho van fer els jocs que veurem ara. Comencem amb l'Hexcite: The Shapes of Victory (Glocal Hexcite al Japó), un curiós títol els únics vídeos del qual tenen comentaristes no desitjats, però què hi farem...
Un títol que desafia les nostres habilitats geomètriques. Ja ho insinua el títol: excitant. Un altre que tampoc no crida a posar-se a fer salts, tot i que sobre gustos no hi ha res escrit, és el Pocket Bowling, del qual només he trobat la caràtula americana:
A Youtube hi ha vídeos d'altres jocs de bitlles de la Gameboy Color, però l'última cosa que vull fer és enganyar conscientment els meus lectores i les meves lectores, de manera que ens haurem de conformar amb això. I el millor per al final:
El Tetris DX, el remake del clàssic en la seva versió Gameboy però per a la seva successora. Un imprescindible del catàleg de la primera portàtil en color de Nintendo, no cal dir-ho. Té alguns afegits, com ara la possibilitat de desar resultats o noves modalitats de jocs, i el millor és que és compatible amb la primera Gameboy, naturalment perdent el color. I per acabar un altre d'imprescindible:
El Wario Land II, que ja havia sortit per a la Gameboy però que va rebre una versió exclusiva per a la GBC. De tots aquests, l'únic que va ser títol de llançament amb la consola als Estats Units el 18 de novembre va ser el Tetris DX. La resta de cartutxos són els següents:
El Game & Watch Gallery 2, que també havia sortit per a la Gameboy anteriorment, i que pertany a la sèrie Game & Watch Gallery, que reuneix els mítics jocs de les maquinetes LCD de Nintendo. També tenim el Centipede, un clàssic de les recreatives d'Atari:
I tanquem amb un altre títol força interessant: el Pocket Bomberman (un altre que tenia versió Gameboy clàssica), l'únic títol 2D d'en Bomberman en què el personatge podia saltar:
Que quin era l'altre on es podia dur a terme aquesta poc vista habilitat en la saga? Doncs el Bomberman Hero, de la Nintendo 64, ja en tres dimensions. Bé, doncs, això seria tot pel que fa als jocs que van acompanyar la Gameboy Color en el seu llançament, perquè a Europa la portàtil va sortir cinc dies després que als Estats Units i com que la Wikipedia no proporciona dades concretes (només confirma el Centipede al Vell Continent) suposaré que van ser els mateixos jocs que als EUA.
Com sempre, si algú pot aportar alguna dada sobre aquesta incògnita que ens ajudi a millorar l'entrada, li estaré molt agraït.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada