Què estàs buscant?

divendres, 10 de juny del 2011

Cinema i videojocs: Harry el Brut

Qui no coneix en Harry el Brut, el mític personatge de la saga cinematogràfica del mateix nom encarnat per en Clint Eastwood? Si algú respon "jo", que vagi corrent a veure almenys la primera pel·lícula. Jo reconec que només he vist la primera, de 1971, i no sé si les altres són bones, però com a mínim la que dóna el tret de sortida a la saga està molt i molt bé. 


Sens dubte, el personatge d'en Harry Callahan és des de fa dècades una icona del cinema d'acció i dels antiherois que es prenen la justícia pel seu compte i/o forcen les lleis, per dir-ho d'alguna manera, per una bona causa. Un puto crack, vaja. Se n'ha fet cap videojoc? Naturalment:


El Dirty Harry de la NES va sortir, òbviament, molts anys després que la pel·lícula (el 1990, per ser més concrets), i no va ser gaire ben rebut pel públic, que segons el que podem veure per la mitjana de puntuacions de 31 usuaris a la web Gamespot, li van donar un 5,7 sobre 10. 

No és el primer cop que un videojoc basat en una pel·lícula surt mediocre, ho hem vist desenes de vegades en aquest bloc. I no sabrem si s'hauria pogut millorar amb una altra entrega, perquè se n'estava programant un per a la Xbox 360 y la Playstation 3, però va ser cancel·lat.


Estava previst per a 2007 i en principi se situava entre els fets de la primera pel·lícula i la segona, amb la participació del ja ancià i molt evolucionat cinematogràficament parlant Clint Eastwood. El tràiler, per cert, no és del joc en sí, sinó d'una simulació que es va fer a partir d'il·lustracions. Per tant, no és metratge in-game ni d'escenes cinemàtiques. 

Se sap que la idea era poder moure's lliurement per San Francisco, seguint la tendència d'aquesta mena de jocs en els nostres dies, i que hauríem hagut de trobar l'equilibri a l'hora de tractar amb els delinqüents de manera que ens prenguessin seriosament però alhora els nostres caps no ens anessin al darrere. Però... el seu desenvolupament es va cancel·lar quan The Collective, qui se n'encarregava després d'haver-se responsabilitzat de diverses adaptacions de pel·lícules a videojocs, va plegar. Una autèntica llàstima. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...