Què estàs buscant?

dimecres, 22 de juny del 2011

Còmics i videojocs: Sergent Keroro

Sergent Keroro (Keroro Gunsô) és un manga d'en Mine Yoshizaki que va començar a publicar el 1999 i que encara és en marxa, amb 21 volums recopilats de moment, un número no gaire gran tenint en compte que duu més de 10 anys publicant-se. En fi, també té un anime de 358 episodis emesos entre 2004 i 2011 i cinc llargmetratges d'animació, i si no coneixem cap d'aquests productes, malgrat que el manga i l'anime han arribat aquí (en el cas de la sèrie fins i tot en català), com a mínim segur que tenim vistes aquestes simpàtiques granotes de colors que protagonitzen una història molt divertida i interessant malgrat l'aparença infantil que té.

No és estrany, amb la gran quantitat de marxandatge que se n'ha fet, i com no podia ser d'una altra manera també ha aprofitat el sector dels videojocs, amb uns quants títols que ara repassarem. El primer, de setembre de 2004, va sortir per a la Playstation 2:


Amb el títol de Keroro Gunsô: Meromero Battle Royale, debutava al món dels videojocs amb un tots contra tots, una mica estil Smash Bros., que li esqueia molt. Al cap d'un any arribaria la seqüela, Keroro Gunsô: Meromero Battle Royale Z, també per a la Ps2 i que tot seguit veurem no en tràiler (amb la primera part no he trobat cap més vídeo), sinó amb imatges del joc en si:


Hem de tornar a 2004 per parlar del primer (i últim) títol per a la Gameboy Advance, que es deia Keroro Gunsô Taiketsu! Gekisô Keronprix Daisakusen Dearimasu!!, un joc que canviava completament de registre:


No sé per què, però em sona d'alguna cosa. Sí, és un clar homenatge (paròdia? clon?) del Super Mario Kart i l'F-Zero. No sorprèn, tenint en compte que l'autor de Keroro és un fanàtic dels videojocs, cosa que ha demostrat amb les múltiples referències que veiem a la sèrie i amb altres obres que ha fet, entre les quals hi ha Arcade Gamer Fubuki i Detana!! Twinbee. Ara saltem altra vegada a 2005 per tal de veure el primer joc per a PC, Keroro Gunsô: Kerotto Typing Dearimasu!, del qual només he trobat captures.


Un d'aquells jocs tan estranys que hi ha al Japó que consisteixen en jugar amb el teclat, com el The Typing of the Dead. Doncs bé, el 2006 n'hi va haver un altre, també per a ordinadors, amb el nom de Keroro Gunsô: Kerotto Typing 2 Dearimasu! I ara que ja anem pel 2006 no caldrà que ens moguem més de plataforma, perquè va ser l'any en què la saga va debutar a la Nintendo DS, d'on ja no es va moure més.


Chô Gekijôban Keroro Gunsô: Enshû Da Yo! Zen'in Shûgô (La superpel·lícula de Sergent Keroro: Maniobres! Tots reunits) es basava en la primera pel·lícula de la franquícia. El vídeo no té so, però no n'he trobat més. Em sap greu... Està format per minijocs i va tenir una continuació el 2007 amb el nom de Keroro Gunsô: Enshû Da Yo! Zen'in Shûgô Part 2



En aquest cas n'he posat un tràiler, perquè els vídeos in-game tampoc no abunden. Continuem al 2007 perquè llavors va sortir el Mitsukete! Keroro Gunsô Machigai Sagashi Daisakusen Dearimasu! (que es podria traduir més o menys com "A veure si les trobes! La gran operació de trobar les diferències del Sergent Keroro!"), un títol de trobar les diferències:



El 2008 tindríem el joc basat en la tercera pel·lícula, i arribaria amb el títol de Chô Gekijôban Keroro Gunsô 3: Tenkû Daibôken Dearimasu! (La gran aventura de l'aire), del qual no he trobat tampoc cap vídeo decent (aquest va a batzegades i és clarament d'un emulador), però servirà per a il·lustrar-lo:



Debuta aquí el gènere de les plataformes, cosa que està molt bé, i té força bona pinta. El 2009 va sortir la quarta pel·lícula i se'n va fer un joc, el Chô Gekijôban Keroro Gunsô: Gekishin Dragon Warriors Dearimasu!, del que també veurem un tràiler però que, com en els altres exemples, mostra moments dins el joc:



Acabem amb el joc de 2010 Keroro RPG: Kishi to Musha to Densetsu no Kaizoku (Keroro RPG: El cavaller, el guerrer i el pirata llegendari), que també es basa en un film, en aquest cas el cinquè, del mateix 2010.



Aquest títol tornava a demostrar que en Keroro i companyia s'adapten molt bé a tota mena de gèneres, i tot i que no he provat cap d'aquests jocs (i, de fet, cap d'ells no ha sortit del Japó) he d'admetre que n'hi ha uns quants que em semblen força interessants. Serà qüestió de provar-los.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...