Què estàs buscant?

divendres, 24 de juny del 2011

En Sonic fa 20 anys

No és una entrada original en el sentit que se n'ha parlat molt, i és natural, però també és natural que en parli jo, tan aficionat a Sega de tota la vida: en Sonic, la seva mascota, ha fet 20 anys. Els va fer ahir, perquè el 23 de juny de 1991 sortia a Europa i als Estats Units el Sonic the Hedgehog, el seu primer títol, per a la Mega Drive (i al Japó ho faria més tard, el 27 de juliol d'aquell any). 


Per tant, fa 20 anys que es va poder sentir per primer cop la mítica cançoneta de la pantalla de títol, després de la també mítica gravació de veu cantant el nom de la companyia (cosa que s'ha fet molt poques vegades i normalment com a truc o picada d'ullet en d'altres jocs), i que vam començar a fer saltar pels prats aquell eriçó blau de velocitat supersònica (una mica menys a les retallades versions 50 Hz europees) que recollia anells en comptes de les monedes del seu rival i que a diferència del lampista italoamericà salvava animals en comptes de matar-los. 

No parlaré més del personatge, ja ho vaig fer fa més de dos anys, ni del joc, que he enllaçat abans. Però ha fet 20 anys i, òbviament, n'havia de parlar. Volia compartir amb vosaltres també aquesta foto que la gent del programa Generació Digital ha compartit al seu torn al Twitter:


Impressionant, oi? Sap greu menjar-se'l i tot. Suposant que sigui comestible, esclar. Això és una celebració particular, però Sega, de manera oficial, també celebra el 20è aniversari d'aquesta icona dels videojocs, el segon personatge més popular després d'en Mario i per sobre de la Lara Croft.


El que dèiem de "Seeeegaaaa...", precisament aquí ha tornat, com no podia ser d'una altra manera. Fa uns mesos Sega presentava aquest tràiler, que després vam saber que era del joc conegut com a Sonic Generations que sortirà a finals d'aquest any per a la Xbox 360, la Playstation 3 i la Nintendo 3DS. Després de molts títols criticats des que Sega va deixar de fabricar consoles, sembla que amb aquest l'encertaran força, perquè combinarà la modernitat amb el passat de la saga, i en més d'un sentit. Mireu el següent vídeo per tal d'entendre-ho una mica millor:


En aquest títol es repassarà la història del personatge, amb pantalles extretes dels seus principals jocs i una excusa argumental que obligarà en Sonic i els seus amics a viatjar enrere en el temps i reviure les seves aventures. Es podrà fer (i suposo que s'haurà de fer) tant amb el Sonic d'estil més modern com el més rodanxó del principi, amb qui s'associarà, cosa que influeix clarament en la jugabilitat:


Hi haurà pantalles de totes les èpoques, amb lògiques millores i afegits, i s'aprofitaran les coses bones que tenen els jocs clàssics de la saga però també els més moderns, que per més que hagin estat criticats sempre han aportat alguna cosa. La pantalla que vèiem ara, per exemple, anomenada City Escape, correspon al genial Sonic Adventure 2

A mi em sembla una manera excel·lent de celebrar l'aniversari de la mascota i alhora reconciliar-se amb els decebuts fans de tota la vida. Com a joc, a sobre, té una pinta increïble. Em cau la bava. I me l'hauré de comprar en Xbox 360 i en Nintendo 3DS (quan la tingui), perquè la versió per a la portàtil de Nintendo tindrà prou coses diferents com per justificar-ho, especialment les pantalles especials i el fet que les principals seran majoritàriament diferents de les que sortiran a les versions de sobretaula.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...