Què estàs buscant?

dijous, 3 de novembre del 2011

Cinema i videojocs: Robocop

Avui repararé un greuge. No podia ser que hagués parlat dels videojocs de Terminator i també del Robocop vs. The Terminator però no dels d'en Robocop en solitari, de manera que ha arribat el moment de donar-los protagonisme. 


N'hem vist el tràiler (sí, la música de fons és la mateixa de The Terminator (1984), distribuïda per la mateixa gent) i abans d'entrar en matèria recordaré que Robocop es una franquícia cinematogràfica iniciada el 1987 i continuada el 1990 amb Rocobop 2 i el 1993 amb Robocop 3. Una trilogia d'acció de la infantesa de molts nosaltres que, com era d'esperar, s'està intentant recuperar en forma de remake i malgrat les dificultats s'acabarà fent realitat tard o d'hora. De moment, però, parlarem dels videojocs que hi ha fins ara.


El primer no va trigar en sortir, i va arribar a les recreatives el 1988. Durant els dos anys següents se'n van fer conversions per a Commodore 64, Atari ST, Amiga, Apple II, MS-DOS, ZX Spectrum, Amstrad CPC, TRS-80 CoCo, MSX, Gameboy i NES.


L'exemple que podem veure en aquest vídeo és de la versió de la 8 bits de sobretaula de Nintendo, i si voleu veure com era per a la Gameboy només heu de reproduir el següent vídeo:


En donaré una mostra més, concretament la de l'Spectrum, perquè es considera un dels millors jocs del seu catàleg, sens dubte el més venut, i va obtenir unes crítiques boníssimes:


Ara sí, passem al videojoc de 1990-1991, basat en la segona pel·lícula i amb el mateix nom. Aquest cop es va desenvolupar directament per a consoles i microordinadors, tot i que va tenir una versió arcade que anava per lliure. Sortia doncs per a Spectrum, C64, Amstrad CPC, Atari ST, Amstrad GX4000, Amiga, NES i Gameboy.


Per variar una mica aquest cop l'exemple ha estat la versió del Commodore 64, i per veure'n alguna més tenim també la de l'Amiga:


Com sempre passa, cada versió tenia alguna diferència respecte a les altres, no només a causa de la potència de les plataformes sinó també pel que fa al joc en si, però bàsicament la idea era la mateixa. Bé, saltem al 1993, any d'estrena de la tercera pel·lícula i també del videojoc que l'acompanyava.


S'estrenava d'aquesta manera a la Mega Drive, però també a la Super Nintendo, a la Master System i a la Game Gear. I repetia a la NES, l'Spectrum, l'Amiga, l'Atari ST, l'IBM PC i el Commodore 64. Sembla que les versions de Sega eren conversions de la versió SNES, però la de la NES era diferent, i destacava pel fet que les diferents parts de l'armadura d'en Robocop es podien veure afectades per separat i provocar errors de funcionament diferents en el personatge, tota una curiositat que no se'ls havia acudit abans.


També hem d'esmentar a banda la versió per a Atari ST, Amiga i IBM PC, que també es deia Robocop 3 però que popularment sembla que també es coneix com a Robocop 3D, i era bastant diferent:


Aquesta versió és la de l'IBM PC, i com es pot veure el gènere canvia del tot: persecucions en cotxe i trets en primera persona, a més de l'ús de les tres dimensions, que va triomfar bastant. El 1993 també sortia el Robocop vs. The Terminator, joc del que ja vaig parlar com he dit abans, però en tornaré a posar un vídeo:


Ja en vaig parlar a l'article corresponent, així que només repetiré que va sortir per a Mega Drive (la versió original), la Super Nintendo, la Gameboy, la Master System i la Game Gear, mentre que una conversió per a la NES es va quedar sense veure la llum. I 10 anys després...


Amb el senzill títol de Robocop la franquícia tornava als videojocs el 2003, només per a Xbox als Estats Units i a Europa per a la consola de Microsoft però també la Playstation 2 i la Gamecube. La Gameboy Advance també n'havia de tenir un, que pretenia ser un remake del primer joc per a recreatives, però no es va arribar a llançar.

El resultat d'aquest intent va ser nefast. Un dels títols amb pitjor nota de la historia dels videojocs, que a més es va endur a la fallida econòmica els seus desenvolupadors, Titus. Sembla que no va funcionar el canvi de gènere al tan de moda FPS, perquè tenia uns gràfics ja obsolets, un control horrible i molt poques modalitats de joc, a més que hi havia molts jocs del gènere cent vegades millors. Mal final per a la franquícia en el seu pas pel món dels videojocs, que en general havia tingut entregues que, com a molt, "no estaven malament", però la de 2003 va ser una cagada total.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...