Què estàs buscant?

dimecres, 29 de febrer del 2012

Ahir i avui: Qix

Si heu llegit les entrades d'aquest bloc alguna vegada potser sabreu que m'agrada recuperar seccions que tenia abandonades, i avui és un dels casos en què ho podré fer. Em fa una il·lusió especial perquè, pel que veig, no la tocava des de 2009, aquesta, o sigui que no ens entretinguem més i comencem de seguida.



El Qix va sortir per a recreatives el 1981 i era una creació de Taito força original. El joc consisteix, ho veurem si mirem el vídeo una estona, en anar guanyant terreny a l'abstracte enemic sense que ens toqui, i va ser versionat per a diverses plataformes durant el període 1982-1991: Atari 5200, Atari 400/800, Apple II, Commodore 64, MS-DOS, Amiga, Apple IIGS, Gameboy, NES i Atari Lynx, per ordre cronològic. A més, l'any 2000 la Gameboy Color en tindria una versió amb novetats a Qix Adventure

El títol original també passaria per plataformes de dues dècades després gràcies a recopilatoris com Taito Legends 2 o Taito Legends Power-Up, i tindria les seves pròpies seqüeles, exclusives de les recreatives, que van ser el Qix-II Tournament (1982) i el Super Qix (1987), fins i tot una que no va veure la llum (Twin Qix, de 1995).



Això que vèiem era el Volfied, de la pròpia Taito, una actualització que va llançar el 1989 per a recreatives i que es va conèixer com a Ultimate Qix en la seva versió per a la Mega Drive de 1991 (molt ben valorada, per cert) i com a Qix Neo quan va sortir per a la Playstation el 2003. Això ja seria en si mateix una comparació de les que nodreixen aquesta secció Ahir i avui, però la cosa no es va acabar aquí:



El 2009 sortia per a Xbox Live Arcade el Qix++, una millora en tots els sentits de la fórmula original... o aquesta era la intenció, perquè la crítica no va veure amb massa bons ulls la seva durada extremadament curta i les poques aportacions que feia en una plataforma, XBLA, on es poden obtenir molt bons resultats si els clàssics de les recreatives es recuperen com cal. Suposo que la versió per a la PSP, de 2010 i exclusiva del Japó, tampoc no va acabar d'agradar.



 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...