Què estàs buscant?

dilluns, 27 de febrer del 2012

Jocs que no van sortir del Japó: Wonder Momo

Quan busco videojocs que no van sortir del Japó per tal de fer-ne entrades m'agrada trobar-me amb coses així, curiositats de les quals no havia sentit mai a parlar que fan l'experiència d'escriure encara més interessant perquè, de pas, aprenc coses. 


El Wonder Momo, de Namco, és un títol que va néixer per a recreatives el 1987 i que després va ser portat a la PC Engine el 1989 i a la Consola Virtual de la Wii el 2007 i el 2009, en el primer cas perquè era una conversió del joc en versió domèstica i en el segon perquè es va voler oferir, també, la versió arcade. I és d'aquesta versió i en Consola Virtual d'on surt el següent vídeo:



Com podem veure és un beat'em up una mica ximplet, en què una noia estomaca ridículs enemics sempre en un escenari, tot plegat molt japonès. Les pantalles són escenaris i els dolents ens van sortint del públic, on també hi ha un fotògraf que intentarà fer-nos una foto de les calces quan saltem, tant en la forma de Momo com en la de Wonder Momo, amb nous poders, que s'activa a partir de cert punt.

És això, pel que sembla, el que va fer que el títol no sortís (ni tan sols a la VC de la Wii) del Japó, un país on el contingut lleugerament eròtic als videojocs no era problema i on, precisament, va ser tan popular la consola de NEC perquè al seu catàleg n'hi havia uns quants. Wonder Momo es pot trobar també al recopilatori Namco Museum Encore, aparegut el 1997 per a la Playstation... només al Japó.


El personatge, molt desconegut a Occident, ha fet petites aparicions en diversos jocs de la companyia, com és el cas del Namco x Capcom, del qual ja vaig parlar precisament en aquesta secció. Com podem veure al vídeo, hi ha referències a la inadequació de dur minifaldilla en la seva professió, i el seu uniforme en si mateix ha aparegut referenciat en videojocs com The Idolm@ster (Xbox 360, 2007) o Tales of the World: Radiant Mythology 2 (PSP, 2009), tots dos exclusius també del mercat japonès.




3 comentaris:

  1. No em sonaba de res, pero és molt curiós, és d'aquests jocs que només pots veure a Japó, ¡t'imagines aquest joc fet amb la tecnología d'avui en dia amb noies tipo Dead Or Alive? Sería un éxit de vendes xD

    ResponElimina
  2. De fet això que dius, però potenciat en tots els sentits, té un nom: Dead or Alive Xtreme i seqüeles. XD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, pero és que en el DoA Xtreme van sense faldilles xD

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...