Què estàs buscant?

divendres, 2 de març del 2012

Nightmare Busters, nou joc per a la Super Nintendo

Ahir diversos mitjans especialitzats en videojocs i blocs relacionats amb la matèria es van fer ressò (desconec quin va ser el que va fer, com se sol dir, saltar la llebre) d'una notícia d'actualitat... sobre la Super Nintendo. Sí, senyores i senyors, perquè uns programadors de Califòrnia han posat data aproximada per al llançament del primer títol per a la 16 bits de Nintendo des de 2000. Diversos mitjans han dit que l'últim era de 1998, però nosaltres sabem que no és així.



El Nightmare Busters sortirà en algun moment de 2013 per a una consola que va triomfar especialment durant la primera meitat dels anys 90, però que ja fa molt temps que va ser abandonada. De fet, és un títol que estava duent a terme el 1994 la companyia francesa Arcade Zone, i l'havia de publicar Sony Imagesoft, però... què va passar el 1994? Doncs que va sortir la primera Playstation, i Sony va trencar amb Nintendo.

Aquest joc va pagar les conseqüències d'això i mai no va veure la llum oficialment. Sí que se'n va distribuir per internet una ROM inacabada, però la gent de Super Fighter Team, que també va publicar pel seu compte i de manera amateur (però amb capsa i instruccions i un cartutx com els de sempre) el Beggar Prince de la Mega Drive el 2006, va reprendre el projecte i l'està acabant. 


La foto que veieu va circular l'any passat i no sé si és un hàbil muntatge de Photoshop o un prototip, però el cas és que la cosa ha de quedar així, com si fos totalment professional. Nightmare Busters és, ho heu pogut veure al vídeo de més amunt, un beat'em up bastant interessant i amb el regust dels jocs de la SNES de sempre, i si us fa gràcia us recomano que seguiu les notícies a la web dels seus creadors (o acabadors, més ben dit).

Allà també es comencen a acceptar encàrrecs, i si us interessa heu de saber que de moment se'n faran 600 unitats (potser se'n fan més si hi ha demanda, però del Beggar Prince no van passar de les 1.500 tot i que saben que en podrien vendre més) i que per als de fora dels Estats Units (per cert, és region free) val 75 dòlars amb enviament inclòs. Un preu que seria una mica excessiu per a un videojoc trobat ara al mercat de segona mà, però que personalment trobo just tenint en compte el factor nostàlgia i els esforços i els diners que hi ha dedicat aquesta gent. 


3 comentaris:

  1. Coneixia més o menys l'història del joc, pero no sabia que era per "problemes" amb Sony.

    Sobre el joc en si, la idea m'agrada i està bé que treguin jocs vells, però el preu em sembla una bogeria.

    ResponElimina
  2. Home, si volem un joc de Super amb capsa i instruccions i tot plegat com si fos de l'època, jo trobo que 50 euros i escaig enviament inclòs està bé. És menys del que valien molts jocs en aquella època.

    Una altra cosa és que ara són preus de joc de segona mà molt buscat, sí, però tot plegat és psicològic.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si jo entenc que fer a mà les caixes, el manual y sobretot els cartuxs no ha de ser gens barat, no tenen precisament una fàbrica per fer el joc en serie, és un procés manual i per tant s'ha de pagar, pero ara mateix em sembla una burrada pagada aquest preus.
      Tot i això, segurament és una bon preu perque amb el temps aquests jocs es solen revaloritzen, pero aixó ja és una altra història.

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...