Què estàs buscant?

diumenge, 1 d’abril del 2012

Petits clàssics: Clockwork Knight

Fa uns quants dies, quan parlava dels primers jocs de la Saturn, em vaig topar amb un títol que havia provat al disc de demos que venia amb la consola quan me la van regalar, però que no és un dels jocs més coneguts de la història malgrat que és força bo. És el que encaixa perfectament amb la filosofia d'aquesta secció dels petits clàssics, i porta per nom Clockwork Knight



Va sortir al Japó al desembre de 1994 i per als mercats nord-americà i europeu va ser títol de llançament. Una producció de la mateixa Sega que pertanyia al gènere de les plataformes en 2D amb scroll lateral, una fórmula que ha funcionat tota la vida i que malgrat els grans títols en 3D que hem vist des de mitjan anys 90 encara ara és apreciat per la gent. De tota manera, com es pot veure els personatges estan fets en 3D prerenderitzades, com passava als Donkey Kong Country, per exemple.

Els 13 nivells del joc estan dividits en 4 habitacions cadascun, i nosaltres controlem el soldat de joguina Sir Tongara de Pepperouchau III, que ha de rescatar la "dona" (són joguines, tots plegats) que estima per tal de tornar la pau al món de les joguines que, per culpa de les forces del Mal, ha esdevingut un malson per al nostre heroi. 



El 1995 sortiria el Clockwork Knight 2, que era una seqüela argumental del primer joc, que acabava d'una manera que requeria continuació, i bàsicament és el mateix, però naturalment amb nous nivells i alguns afegits com ara el cavall (també de joguina, és clar) Barobaro. No van ser grans èxits de crítica, però més o menys van agradar, especialment el segon. I després?


Doncs després havia de sortir el Clockwork Knight 3, que veiem al vídeo amb uns inevitables comentaris en àudio, però va ser cancel·lat. No hi ha dubte que el sistema de joc canviava i passava a ser un clon dels Bomberman, i segurament va ser això el que no va convèncer Sega, que al final el va arxivar.

També és cert que el vídeo s'ha tret d'una beta, per tant potser això era només un minijoc del presumpte tercer plataformes de la saga, però ja no ho sabrem mai. Com tampoc no sabrem mai res del Knight 'N Knight, que havia de sortir per a la Gamecube però que no va arribar ni tan sols a la fase beta, per tant no el podem documentar. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...