Què estàs buscant?

dimarts, 10 de juliol del 2012

Els primers jocs de la Gameboy Advance (1a part)

No fa gaire vaig fer una entrada sobre els videojocs més venuts de la Gameboy Advance, i m'he adonat que encara no havia dedicat un article als seus jocs de llançament, cosa que em disposo a fer a continuació per tal de repassar amb quins títols venia en el seu primer dia tant al Japó, com als Estats Units i Europa. I ho faré en dues parts, perquè sóc conscient que són molts vídeos i costa que les pàgines carreguin, encara que sigui una mica tard per a aplicar aquest sistema.


Una primera part dedicada al Japó, on la consola va sortir el 21 de març de 2001 amb uns quants títols, entre els quals el Super Mario Advance, que no és res més que la versió portàtil del Super Mario Bros. 2 occidental per a la Super Nintendo. 


Un altre dels més coneguts és l'F-Zero Maximum Velocity, que al Japó es deia F-Zero Advance i que pertany a un gènere, el de la velocitat futurista, que vaig repassar fa molt poc.


El Kuru kuru kururin també va acompanyar la portàtil en el seu llançament japonès, un simpàtic títol de trenca-closques que iniciaria una petita saga. 


Aquest era un anunci (no n'he trobat cap vídeo millor) del Napoleon, un joc d'estratègia en temps real que va sortir només al Japó i a França, suposo que per la part que li tocava.


L'Advance GTA va ser el primer de curses no futuristes, i no s'ha de confondre amb el Grand Theft Auto Advance, que sortiria el 2004. 


No podia faltar tot un clàssic com la saga Castlevania, i apareixia per a la portàtil amb el Castlevania: Circle of the Moon


L'addictiu trenca-closques Chu Chu Rocket de Sega, concretament del Sonic Team, havia debutat a la Dreamcast el 1999, però també tindria aquesta versió per a la portàtil de la competència quan la Dreamcast encara no havia estat descontinuada.

Aquest també té pinta de ser força divertit, tot i que d'un gènere completament diferent: era el Super Dodge Ball Advance, que al Japó es deia Bakunetsu Dodgeball Fighters. No tenia res a veure, per cert, amb aquells títols de personatges capgrossos.


El Yu-gi-oh! Dungeondice Monsters és un joc molt particular i està basat en un manga i un anime força coneguts. 


Em sap greu, però no hi havia vídeos sense comentaris. Aquest és l'EZ-Talk, un joc per a aprendre anglès des d'un nivell molt bàsic. 


La lluita hi estava representada pel Fire Pro Wrestling, que com a mínim sonorament sembla de la primera Gameboy.


I un de golf, que als japonesos els agrada força: el JGTO Kônin Golf Master, que no seria el primer joc d'aquest esport que apareix en el llançament d'una consola. 


El Momotaro Matsuri, un d'aquells inexportables, seria un altre joc que es va poder adquirir per a la GBA des del principi, i aquest vídeo és l'únic que n'he pogut trobar.


L'estratègia per torns, tan típicament japonesa, la podem trobar en aquest Monster Guardians, de la prestigiosa Konami.


Aquest és un petit clàssic i se m'ha acudit que en puc parlar algun dia, perquè de fet és una petita saga clàssica. La seva segona entrega, el Mr. Driller 2, sortia al Japó el mateix dia que la Gameboy Advance.


M'ha fet gràcia, aquest, perquè no el coneixia. És el Pinobee, un plataformes protagonitzat per una abella, i curiosament el creava la desapareguda Hudson, que en tenia una al logo. 


I aquí tenim el beisbol, l'esport rei japonès, que formava part de la saga Power Pro-kun Pocket, la tercera entrega de la qual és la que veiem al vídeo i suposava el seu debut a la Gameboy Advance.


El Megaman Battle Network, que allà es deia Battle Network Rockman EXE, el primer d'una subsèrie dins la franquícia Megaman


I això tan estrany és el Silent Hill: Play Novel, una novel·la interactiva que no us sorprendrà saber que no va sortir mai del Japó, malgrat el renom de la sèrie. 


Un altre de velocitat, en aquest cas el Top Gear GT Championship, que a primera vista s'assembla bastant a l'Advance GTA però que no l'és pas.


No he trobat cap vídeo decent sense comentaris, així que us poso aquest que correspon al Tweety and the Magic Gems, que sembla un joc de taula de l'estil dels Mario Party però força pitjor.


Aquest evident clon dels Mario Kart és el Konami Krazy Racers, que al Japó es va dir Konami Wai Wai Racing Adventure i que arribaria abans que el Mario Kart Super Circuit, el MK de la Gameboy Advance. 

Si us han semblat molts titols us diré que no he trobat cap vídeo del Winning Post, un joc d'equitació, ni del J-League Pocket, de futbol estratègic, ni del Boku wa kôkû kanseikan, de control de trànsit aeri, de manera que els podeu afegir mentalment a la llista, i us repetiré que aquests són només els que van sortir al Japó, perquè per tal d'evitar que la pàgina es col·lapsi deixaré els nord-americans i els europeus per a una segona part.







3 comentaris:

  1. Gran joc el Kururin! el recomano sempre! per a mi és un dels millors jocs de GBA! :D molt original i viciant! me'l vaig passar al 100% hehe

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tindré en compte la recomanació, a veure si el trobo algun dia complet i a bon preu. :)

      Elimina
    2. A mi em va costar molt trobar-lo complet, però al ser un dels "marginats" potser tens sort i vas a petar a algun lloc que volen deslliurar-se'n

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...