Què estàs buscant?

dijous, 20 de setembre del 2012

Jocs que no van sortir del Japó: Banana

Si mai us heu preguntat quin és el criteri que segueixo a l'hora de triar títols per a aquesta secció us confessaré que consulto una llista de títols que només van sortir al Japó i els noms que em criden l'atenció fan que els estudiï amb més profunditat. Aquest ha estat el cas del Banana, de 1986, un joc que només va sortir per a la Famicom, la NES japonesa.


I si m'ha cridat l'atenció no ha estat per cap pensament brut, tot i que el títol amb aspecte de rètol de neó i el color rosa del cartutx podrien contribuir a aquesta idea, sinó per la sonoritat de la paraula. El cas és, però, que hi he descobert un videojoc senzill però que segurament hauria estat molt bé que sortís a Europa, perquè té pinta de ser d'allò més addictiu


Com podeu veure el Banana pertany al gènere dels trencaclosques, i hi controlem un talp que ha de recollir una mena de moniatos, a més de la seva companya, abans de fer cap a la sortida. De tant en tant ens sortiran plàtans (o bananes, com vulgueu), que ens proporcionaran objectes especials que ens ajudaran a superar els obstacles. 

Aquests, en comptes d'enemics, són unes roques que es desprenen quan passem per sota, i en caure no ens mataran, però ens poden aïllar i això ens impedirà agafar alguna de les fruites o hortalisses que necessitem, trobar la nostra companya o bé arribar a la sortida. El joc té un total de 105 pantalles, de dificultat creixent, i la puntuació que aconseguim en cadascuna d'elles serà inversament proporcional al nombre de passes que necessitem fer per tal d'acabar-la. A mi em sembla una llàstima que no sortís mai del Japó. 



1 comentari:

  1. He jugat a algun joc d'aqueat tipus. Ara no recordo el nom pero en canvi de bananes eren diamants...estaves sota terra i el funcionament es exactament el mateix. Son jocs divertits. Per cert la banda sonora bonissima!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...