Què estàs buscant?

dimarts, 18 de setembre del 2012

Jocs que no van veure la llum: Super Mario's Wacky Worlds

Em sorprèn que amb el temps que té aquesta secció i havent parlat de videojocs protagonitzats per en Sonic que no es van arribar a editar em passés per alt un d'en Mario, el Super Mario's Wacky Worlds, però tan aviat com l'he descobert en parlo en una nova entrada d'aquest espai dedicat als jocs que no van veure la llum.



En veure aquest vídeo sobten dues coses: principalment els Koopa Troopa vestits amb indumentària de l'Antiga Grècia, i per l'altra la lamentable detecció de cops que es produeix quan en Mario en trepitja un. El primer aspecte és curiós i aplaudible, mentre que el segon és inacceptable, però hem d'entendre que es tracta d'un joc que es va arribar a desenvolupar només en un 30%, segons diverses fonts. 

En aquell estadi del projecte ni tan sols podien ferir en Mario en tocar-lo, i si es produïa aquest contacte els enemics es quedaven quiets allà on fossin. El protagonista no tenia tampoc cap poder que potenciés les seves habilitats, però és evident que si s'hagués dut fins al final n'hauria tingut.



Però com és que un títol d'en Mario no va arribar a veure la llum? El Wacky Worlds havia de ser una seqüela del Super Mario World, però per a la Philips CD-i. Això és possible perquè a principis dels anys 90 Philips era una de les companyies que estaven ajudant Nintendo en el fallit projecte de la SNES-CD, la resposta de Nintendo al Mega-CD de Sega que al final va evolucionar en la Playstation de Sony, i sembla que l'acord permetia a Philips crear videojocs amb personatges de Nintendo per a la Philips CD-i.

Nintendo havia estat d'acord amb el Super Mario's Wacky Worlds, però el 1993 va aturar el projecte perquè les vendes de la Philips CD-i no eren gens bones, i el joc es va quedar sense veure la llum. En tenim alguns vídeos que circulen per la xarxa i que, malgrat que són rudimentaris, ens donen una idea sobre el que hauria estat: una mena de seqüela (amb sprites i música agafats directament d'allà) de l'esmentat Super Mario World amb algunes idees originals com ara les tortugues disfressades i amb alguns escenaris basats en llocs reals, encara que també hi havia els típics de la mansió encantada, el món de gel i altres de genèrics, com havia estat i és habitual encara als nostres dies en els títols protagonitzats per la mascota de Nintendo




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...