Què estàs buscant?

dilluns, 5 de novembre del 2012

Els pitjors: Captain Novolin

Tot buscant material per al bloc m'he trobat un títol que perfectament podria protagonitzar una entrada de Però d'això també hi ha videojocs?, en canvi en parlaré a Els pitjors perquè també entra en aquesta categoria i a més l'altra tindrà una nova entrega aviat. Avui és el torn del Captain Novolin:



Es tracta d'un títol que va sortir només per a les Super Nintendo nord-americanes el 1992, i el patrocinava la companyia Novo Nordisk, que volia promocionar amb ell la seva marca d'insulina, Novolin. I és que el protagonista, el Capità Novolin del títol, és un "superheroi" amb diabetis de tipus 1

Poso "superheroi" entre cometes no ara que cito la paraula, sinó també el primer cop, perquè bàsicament i com es pot veure al vídeo aquest senyor no pot fer res més que evitar els perills que se li acosten, i de fet costa moltíssim evitar-los, encara més quan no disposem de cap atac especial



Un cop descobrim com es fa per matar els enemics, cosa que ni és gaire espectacular ni, pel que sembla, gaire fàcil de descobrir (es veu que els hem de saltar a sobre però, un cop a l'aire, cal prémer la creueta del comandament cap avall), veiem com es tracta d'anar avançant i menjant coses sanes mentre evitem les que són dolentes per als diabètics, i que són alienígenes invasors amb forma de productes alimentaris d'allò més llaminers. A més, al final de la pantalla ens hem d'injectar insulina en la dosi adequada.

Tot plegat molt educatiu, i els estudis que se'n van fer van mostrar que era positiu perquè feia de la diabetis un tema de conversa entre els joves, però les coses com són: com a joc no era gaire bo, i és que una bona idea no és res, en aquest sector, si no va acompanyada d'uns bons gràfics, un bon control i en general un apartat tècnic digne de la consola en qüestió i no de l'anterior. No estaria malament, tampoc, un protagonista que fos una mica més fort i tingués un mínim d'un atac potent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...