Què estàs buscant?

dissabte, 3 de novembre del 2012

Literatura i videojocs: Dr. Jekyll i Mr. Hyde

Al final resultarà que això dels videojocs basats en obres literàries tindrà més possibilitats de les que em pensava quan vaig estrenar la secció, perquè avui en torno a parlar en una entrada on el protagonista és el videojoc Dr. Jekyll & Mr. Hyde, per a la NES.


Va sortir el 1988 al Japó i el 1989 als Estats Units, però no va tenir versió europea, malgrat que es basava (lleugerament, això sí) en la famosa i clàssica novel·la de la literatura anglesa escrita per Robert Louis Stevenson el 1886 i, de fet, ambientada a la Londres de l'època victoriana. 



Com es pot veure al vídeo, i si no ja us ho dic jo, és un plataformes d'acció on es tracta de controlar el doctor Jekyll i evitar que ens facin mal, però si ens en fan ens transformaren en l'horrible Mr. Hyde, que al seu torn podrà tornar a l'estat normal si va matant els enemics que es troba en el seu particular món de malsons. 

L'objectiu és arribar al nostre propi casament, i el final del joc canviarà segons si ho fem com a doctor Jekyll o com a Mr. Hyde. Però compte: si com a doctor Jekyll se'ns acaba la vida abans d'enrabiar-nos prou com per transformar-nos en Mr. Hyde morirem, i si en l'estat de Mr. Hyde no tornem a la normalitat abans d'arribar al punt on havíem arribat com a doctor Jekyll (l'escenari apareixerà canviat i emmirallat, i haurem d'avançar de dreta a esquerra) també morirem. 



Un curiós anunci de la versió japonesa, que pel que sembla té l'ordre de les pantalles (un total de 6) diferent de la posterior versió nord-americana, que també en va substituir algunes. 

Pel que fa a l'acollida del joc, sembla que no va ser bona malgrat una música i uns gràfics que sí que van agradar: el control és, aparentment, lamentable, cosa que podia desesperar i fer transformar més d'un jugador en un petit Mr. Hyde. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...