Què estàs buscant?

dilluns, 4 de febrer del 2013

Cinema i videojocs: Els Mercenaris 2

Acabo de veure una pel·lícula que tenia pendent des de feia temps i que és d'aquelles que no passaran a la història del cinema per cap altre motiu que pel fet de reunir un bon grapat de superestrelles del cinema d'acció dels anys 80 i 90 (i algunes de més joves, dels anys 2000), entre les quals Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Arnold Schwarzenegger, Jean-Claude Van Damme, Chuck Norris i Bruce Willis. Sí, tots a la mateixa pel·lícula.

Es tracta d'Els Mercenaris 2 (The Expendables 2), de 2012, i n'he gaudit, però també he descobert que se'n va fer un videojoc que feia de preqüela i de pont entre la primera entrega, de 2010, i la que he vist avui. Parlem primer del The Expendables 2: Deploy & Destroy, un joc en Flash que feia així:


No és ben bé un videojoc per a consola, que són els objectius habituals de les entrades d'aquest bloc, però sembla que no era un mal entreteniment. De tota manera el que ens interessa és el The Expendables 2 Videogame, que veureu tot seguit:


S'ha de reconèixer que el tràiler del joc és tan espectacular com les dues pel·lícules que se n'han fet fins ara (i s'està preparant la tercera, per cert), però malauradament la versió cinematogràfica d'aquesta història va tenir una acollida força millor que no pas el videojoc.


Va sortir l'estiu passat, concretament per a PC, Playstation Network i Xbox Live Arcade, sempre en versions digitals, coincidint amb l'estrena de la pel·lícula, i estava pensat per al multijugador cooperatiu de fins a 4 jugadors amb l'al·licient de les veus reals d'almenys dos dels personatges, interpretats als films i al videojoc per en Dolph Lundgren i en Terry Crews (la resta del repartiment sembla que va passar de participar-hi).

No és que fos rematadament dolent, el joc, però sembla que no era cap meravella gràfica, ni de jugabilitat, ni d'originalitat, i que en general feia la sensació que s'havia cuidat poc. És una llàstima, perquè les pel·lícules, tot i que no són meravelles pel que fa a història i guió, són ben entretingudes i tenen el valor afegit (o potser és el seu principal atractiu) de reunir velles glòries del cinema que demostren que encara els queda corda i, alhora, fotent-se d'elles mateixes i dels personatges més coneguts amb què els associem. 


4 comentaris:

  1. No en sabia res dels jocs de la dos, però no tenen molta bona pinta (la peli tampoc l'he vista, però algun dia caurà, perque la primera em va agradar bastant)

    El que estava molt xulo era el joc de la primera peli dels Mercenaris estil 8-bit i colors i dissenys tipus Contra de NES...

    Et deixo l'enllaç per si interessa:

    http://www.gametion.com/the-expendables.htm

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs no el coneixia, ni surt a la Wikipedia. Però és clar, és un joc en flash i generalment passen desapercebuts. Gràcies!

      Elimina
  2. Desconeixia que aquest videojoc havia aterrat a PlayStation i XBOX. Jo hi havia jugat en el propi web-site. De fet és un Advergame de la productora Village Road Showfilms per donar a conèixer el film. Si l'has trobat interessant t'aconsello que facis un ull a l'Advergame del film Gangster Squad. Té el mateix aspecte gràfic però amb una jugabilitat diferent. Des del meu punt de vista és molt més entretingut i enganxa infinitament més:

    VÍDEO:
    http://www.youtube.com/watch?v=A1c9BSIKQbA&feature=share&list=PLahEhBksSfaLOcN2t_P733hkOF5jz7Ahz

    VIDEOJOC:
    http://www.minijuegos.com/Gangster-Squad-Tough-Justice/13417

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sé si estem parlant del mateix. El que va sortir per a Xbox 360 i Playstation 3 (sempre en format descarregable) és diferent de la versió en Flash.

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...