Què estàs buscant?

dilluns, 11 de febrer del 2013

Els primers jocs de la Wii (segona part)

Fa uns dies vam veure els videojocs que van acompanyar la Wii en el seu llançament japonès, i al títol d'aquella entrada hi deia "primera part", de manera que n'hi havia d'haver, com a mínim, una més. No us preocupeu, que avui arriba la segona i última part, dedicada al catàleg inicial de la revolucionària consola tant als Estats Units com a Europa.

Començarem amb el primer dels dos territoris esmentats, que va ser també, excepcionalment, el primer lloc on es va posar a la venda la consola, concretament el dia 19 de novembre de 2006.



Un d'ells va ser l'Avatar: The Last Airbender, basat en els dibuixos animats que el 2010 M. Night Shyamalan duria al cinema d'imatge real amb gran fracàs. La versió per a la Wii va ser una de les més mediocres, si hem de fer cas de les notes mitjanes que circulen per internet.


El Call of Duty 3 formava part d'una franquícia àmpliament coneguda, i per tant era un dels grans atractius del catàleg inicial de la consola als Estats Units. 


També era innegable l'atractiu que tindria, especialment per a un determinat sector del públic, el Cars, basat en la pel·lícula homònima de Disney Pixar, que per cert ja vaig esmentar en una altra entrada. La recepció del joc va ser relativament bona.


Per a mi un dels videojocs més interessants de Bola de Drac, el Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2 va rebre la seva versió per a la Wii després de passar per la Playstation 2 i va ser títol de llançament als EUA, tot i que a Europa va arribar més tard (i, per tal de compensar el retard, amb 5 personatges que la versió americana no tenia, mentre que a la japonesa, que també va aparèixer més tard, sí que hi eren).


Si recordeu la saga Excitebike potser us farà gràcia saber que la seva tercera part va ser aquest Excite Truck, canviant les motos per camions de competició, amb resultats diferents segons el mitjà que l'analitzés, tot i que sempre amb una nota entre bona i força bona.


The Grim Adventures of Billy & Mandy, basat en els dibuixos animats del mateix nom, havia sortit ja per a Gamecube, Playstation 2 i Gameboy Advance, però la versió de la Wii, que va ser un dels primers títols de la consola als EUA, va ser l'única que va aparèixer a Europa, malgrat que no en el llançament del sistema.


El fallit GT Pro Series va ser un dels primers títols de conducció de la Wii, si més no pel que fa a turismes, i no va saber estar a l'alçada amb uns gràfics adequats i uns controls mínimament bons.


La primera pel·lícula de Happy Feet va tenir videojoc, i per a diverses consoles com és habitual en aquests casos. Malauradament, i com també és habitual, no era gaire bo, i la versió per a la Wii va ser una de les que no van aprovar.


No podia faltar el títol més esperat de futbol americà, en aquell moment el Madden NFL 07, que aprofitava els nous controls de la consola per a la nova entrega de la saga més popular d'aquest esport als EUA. La versió per a la Wii va ser rebuda com un gran encert.


El Marvel: Ultimate Alliance de la Wii va ser el que va rebre pitjor nota, però tot i així era una bona puntuació, de manera que per als fans dels còmics de la Marvel no era una mala opció per a acompanyar la seva nova consola.


Un altre de conducció, aquest cop no realista, és el Monster 4x4: World Circuit, que només en versió Wii va superar, encara que per poc, l'aprovat.


En aquest tràiler del Need for Speed: Carbon podem veure les mans d'un jugador, que sembla que facin el contrari del que passa al vídeo, però és clar, hem de tenir en compte que la perspectiva s'emmiralla quan el mirem des del davant i que ens hem de posar en la pell del jugador per tal que tingui sentit. 


El Rampage: Total Destruction, última entrega de la saga Rampage, podia ser una bona idea per a passar l'estona, però es veu que les versions de la Gamecube (sobretot) i la Playstation 2 (en un grau menor) van ser força millors (sense ser, per altra banda, meravelles) que la de la Wii, que va sortir uns mesos més tard i es va quedar a les portes de l'aprovat.


Encara que sembli un clon de la saga Mario Kart, l'SpongeBob SquarePants: Creature from Krusty Krab tenia diverses modalitats de joc, i només una d'elles era de curses de vehicles. En tot cas, va obtenir uns resultats mediocres.


Aquest era el tràiler del Tony Hawk's Downhill Jam, amb una valoració relativament bona per part dels mitjans especialitzats, per sota de la versió per a la Nintendo DS però per sobre de la Playstation 2. 


El Barnyard, un títol de minijocs ambientats en una granja, pot semblar una porqueria, però es veu que va tenir força bona nota. Abans ja havia sortit per a PC, Gameboy Advance, Playstation 2 i Gamecube.

I amb aquest videojoc acabaríem el repàs dels títols de llançament de la Wii als Estats Units, tot i que també hem d'esmentar, sense posar-ne el vídeo tenint en compte que ja el vam veure a la primera part, els que van coincidir amb el llançament japonès: The Legend of Zelda: Twilight Princess, Trauma Center: Second Opinion, Super Monkey Ball: Banana Blitz, Red Steel, Rayman Raving Rabbids, i naturalment el Wii Sports, que venia amb la consola. Ens queden, doncs, els europeus, del dia 8 de desembre de 2006


El Far Cry Vengeance, remake del Far Cry Instincts: Evolution de la Xbox, va ser un fracàs de crítica i un dels pocs títols de la Wii que la van acompanyar només a Europa en el seu llançament, com anirem veient. 


No pintava gaire millor que un d'aquests pocs títols fos la versió en videojoc de la pel·lícula animada Col·legues al Bosc, en anglès Open Season, perquè ja sabem que per desgràcia aquesta mena de videojocs són força dolents. Bé, en aquest cas va tenir notes tan diverses com sistemes que en van rebre versió, però la de la Wii va ser la que va obtenir pitjors resultats.


Pinball Hall of Fame: The Gottlieb Collection va ser títol de llançament de la Wii a Europa, i ja havia passat per la PS2, la Xbox, la Gamecube i la PSP. Pot ser que fos bo, però en la meva humil opinió no és el millor gènere per als videojocs.


El Super Fruit Fall era el típic joc senzill i addictiu que potser valia més la pena tenir en mòbil que no pas en un disc de la Wii, al preu d'un joc de la Wii. Aquesta va ser la principal crítica que va rebre.


Finalment el Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent, que va tenir una acollida diferent segons la consola en qüestió i que té en la Xbox 360 la seva versió més ben valorada, es quedava en un aprovat pelat a la Wii per culpa dels seus pobres gràfics. 

Sí, he dit "finalment", perquè aquests són els videojocs que van sortir amb la Wii en el seu llançament només a Europa. Vistos en d'altres territoris i igualment disponibles el primera dia que la consola va ser a la venda al Vell Continent tenim Call of Duty 3, Cars, GT Pro Series, Happy Feet, Madden NFL 07 (sí, a Europa), Marvel: Ultimate Alliance, Monster 4x4 World Circuit, Need for Speed: Carbon, Rampage: Total Destruction, Rayman Raving Rabbids, Red Steel, SpongeBob SquarePants: Creature from the Krusty Krab, Super Monkey Ball: Banana Blitz, Tony Hawk's Downhill Jam, Wii Play, The Legend of Zelda: Twilight Princess i Wii Sports, que també a Europa venia amb la consola.

 












3 comentaris:

  1. jo tinc el super fruit!!! No he jugat mai XD

    Eva

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs molt malament, això de tenir jocs que no has prova! (jo en tinc algun, també. Per manca de temps, perquè estic jugant a algun altre... Vergonya ens hauria de fer)

      Elimina
  2. Jo em quedo descaradament amb Excite Truck!

    li fallava una mica els "reptes" i uns escenaris potser un pèl més oberts.

    però em va semblar d'una jugabilitat brutal. Vaig jugar MOLT :D

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...