Què estàs buscant?

dijous, 7 de març del 2013

Còmics i videojocs: Bastard!!

Bastard!! és un títol que sonarà a qualsevol lector de manga que tingui certa edat, o fins i tot a qualsevol lector de manga en general gràcies a la nova edició que n'està publicant Planeta DeAgostini. En tot cas es tracta d'un clàssic de Kazushi Hagiwara que està en marxa des de 1988 i que per ara només ha vist aparèixer 27 volums, gairebé un per any. 


He de reconèixer que no he llegit ni una pàgina d'aquesta història fantàstica, postapocalíptica i amb alts nivells d'erotisme que gaudeix de força popularitat tant al Japó com aquí i que té com a principals referents el món del heavy metal i l'univers de Dracs i Masmorres, però m'interessava igualment perquè un dels productes que se n'han fet són els videojocs.


El primer títol va ser aquest Bastard!! Ankoku no Hakaishin de la Super Nintendo japonesa, és a dir la Super Famicom, que va sortir el 1994 i que és un videojoc de lluita amb perspectiva frontal, tot creant un efecte de profunditat o falses 3D. 


El 1996 sortia, també de manera exclusiva al Japó, un altre joc, però aquest cop per a la Playstation, que permetia coses com ara la introducció animada que acabem de veure i que es deia Bastard!! Utsuro naru kamigami no utsuwa.


Malauradament si volem veure com era per dins ens haurem de conformar amb una captura, perquè no n'he trobat cap vídeo, ni tan sols fent la cerca en japonès. I la cosa s'acabaria després d'aquest RPG tàctic per torns, perquè anys després havia d'arribar això:


El Bastard!! Online havia de ser un MMORPG, un joc de rol massiu en línia, i el 2006 se'n va publicar la versió beta, però el 2009 es va cancel·lar definitivament. 

Em sembla prou curiós que es volgués fer un nou producte basat en aquest manga que es publica tan lentament uns 20 anys després del seu inici i 10 després del darrer videojoc que s'havia llançat, perquè tampoc no compta amb el suport d'una sèrie animada, però sempre són benvingudes aquestes iniciatives i lamentades les cancel·lacions.

 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...