Què estàs buscant?

dilluns, 4 de març del 2013

Petits clàssics: Mr. Nutz

Els animals antropomòrfics que protagonitzen còmics i dibuixos animats són probablement centenars, i en els videojocs no en són tants, però també Déu n'hi do. 

A banda d'eriçons, linxs, goril·les i altres espècies redissenyades per tal que mostrin un comportament més propi dels humans que han aparegut en videojocs i sagues llegendàries, també n'hi ha d'altres que han passat més desapercebuts, com és el d'avui.


En aquest cas és un esquirol vermell, amb calçat esportiu i actitud "guai", apel·lant el públic jove, que ha d'aturar els plans d'un ieti que vol fer del planeta Terra un món de gel. En Mr. Nutz se n'encarregarà en un plataformes típic que fa així:


La versió inicial del joc, encara que s'havia creat per a l'Amiga (on al final no va sortir i on s'havia de dir Squirrel's Game), va ser la de la Super Nintendo, que hem vist al vídeo. Va aparèixer el 1993 i va ser l'única que va arribar al Japó, on ho va fer el 1994.


Gràcies a aquesta comparació, que per cert està mal titolada (les imatges de l'esquerra no són, naturalment, de la Mega Drive, sinó de la Gameboy), podem veure i comparar dues versions en un sol vídeo, que són les de les portàtils de Nintendo. 

Per a la Gameboy clàssica el joc va sortir el 1994 i per a la seva successora immediata se'n va fer un remake el 1999, però en tots dos casos es va obtenir, com en la versió de la SNES, una nota mitjana de notable baix. 


En canvi, la versió de la Mega Drive, com hem dit abans llançada el 1994, s'acosta més a l'aprovat pelat, si ens hem de refiar de la informació de Moby Games.


La Gameboy Advance era i és com una Super Nintendo de butxaca, i això es nota molt repassant el seu catàleg, on de fet no figura cap nova entrega de la saga principal d'en Mario. Doncs bé, el 2001 va sortir aquest remake del Mr. Nutz


Ja hem dit que la intenció dels desenvolupadors del joc era que es llancés per a l'Amiga de Commodore, però que al final només va sortir en consoles convencionals. Doncs bé, el 1994 l'Amiga per fi va rebre un títol d'en Mr. Nutz, concretament Mr. Nutz: Hoppin' Mad, que era l'evolució d'un projecte anterior, el protagonista del qual es va canviar per l'esquirol vermell. 


El 1995 s'havia de llançar per a la Mega Drive com a Mr. Nutz 2, però en aquella època, segons la Wikipedia, Ocean ja no recolzava la 16 bits de Sega i es va deixar estar tot i que estava pràcticament acabat. 

Com afortunadament de vegades passa amb aquestes coses, el 2009 es va filtrar el codi font i el 2012 un hacker rus el va compilar i distribuir, de manera que és jugable en forma de ROM. Curiosament, el que es va filtrar encara duia el nom de Mr. Nutz: Hoppin' Mad i no s'havia canviat per l'inicialment pretès Mr. Nutz 2





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...