Què estàs buscant?

diumenge, 24 de març del 2013

Jocs que no van sortir del Japó: Kôryû no Mimi

El gènere del beat'em up, el d'anar clavant mastegots pel carrer en una desigual lluita de nosaltres sols (o com a màxim amb un acompanyant) contra tothom, té moltíssims representants i per sort ens han arribat gairebé tots. 

En parlaré algun dia, perquè encara tinc pendent dedicar una entrada als videojocs d'aquest estil, però de moment el que veurem serà un que només va sortir al Japó, i això el fa mereixedor d'una entrega d'aquesta secció.


Es tracta del Kôryû no mimi ("L'Orella del Drac Groc" o "L'Orell del Drac Daurat"), com dèiem un beat'em up exclusiu del mercat japonès, que va sortir per a la Super Nintendo japonesa, la Super Famicom, el desembre de 1995.


El desenvolupament del joc no és excessivament original, n'hem vist molts de semblants: anem lluitant pel carrer, ens podem ajudar amb objectes que trobem pel paisatge i en certs moments augmenta el nostre poder i tenim més avantatge sobre els enemics. Res que no s'hagi vist abans. 

Pel que fa a l'argument, el protagonista hereta L'Orella del Drac Groc del títol, un objecte que li permetrà liderar el seu clan de la yakuza, però s'enamora d'una noia que pertany a una família. Fins aquí tot bé, però és una llàstima que el joc es vegi modest, com es pot comprovar en veure l'estranya impossibilitat (i més en aquella època en què el gènere estava més que madur) de desplaçar-nos en vertical. 


Per a acabar hem de dir que Kôryû no mimi surt en realitat d'un manga de 15 volums i una OVA de 2 episodis, totes dues versions amb el mateix nom que després també faria servir el videojoc. I sí, ambdues coses són també inèdites al nostre mercat.


1 comentari:

  1. No el coneixia, però m'encanten els beat'em up, així que me l'apunto per probar-lo i, sobretot, espero la teva entrada parlant d'aquest genere.

    Salutacions!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...